DIY: vanhoista paidoista jotain uutta

Vaatteista on ihan ylitarjontaa kirppiksillä, joten kaikki ylimääräiset vaatteet, mitkä saan hävitettyä jotain muuta kautta tai muulla keinolla säästää omaa mielenterveyttä ja rahapussia, sekä jossain tapauksissa toivottavasti luontoa. 

Löysin muutamat vaatteet, joista keksin tuunata uutta.

Kuva lainattu H&M sivuilta. Paita ei oikeasti ole noin vaaleanpunainen kuin kuva antaa ymmärtää. Todellisuus on jotain tämän ja omien kuvieni välimaastosta.

Tykkäsin tästä henkkamaukan paidan printistä, mutta päällä vaaleanpunainen kokonaisuus oli aivan liikaa. Se vaan pyöri vaatekaapissa ja päätyi päälle vaan kun piti tehdä jotain sotkuista. Mutta sotkupaitojakin tarvitsee vain rajallisen määrän ja mukavampiakin löytyy.

Olin leikannut paidasta kauluksen avonaisemmaksi, joten en uskonut sen menevän enää kaupaksi kirpparilla – ainakaan sen jälkeen kun joku piti yleisen saarnan kauluksenleikkaajista, vaikka tiedusteluja tästä näkeekin tasaisin väliajoin. Näimpä päädyin tekemään paidan helmasta pussukan, josta tuli vähän räpellys, koska keskittymiskyky oli taas nollissa. Korjaan sen joskus jos jaksan. Eli en ikinä.

Paidan yläosa jäi pussileikkien jälkeen kummittelemaan mieltäni. Heitänkö roskiin? Teenkö pienemmän pussukan, trikootumput vai mitä...? Päätin kokeilla jotain päätöntä, mutta yllätyksekseni lopputulos ei ollutkaan aivan käyttökelvoton. Esittelen teille siis hihahärpäkkeen.

Seuraavaksi saksien alle pääsi Restylen vanha paita, johon alkoi ilmaantua reikiä. Printti oli kuitenkin liian kiva roskiinheitettäväksi, eikä siitä kukaan olisi maksanut mitään, sillä paita ei olisi kestänyt käyttöä enää kovinkaan paljon. Leikkasin siis printin irti, parsin siinä olleet reiät, kiinnitin liimaharson ja silitin sen tyynynpäälliseen. Seuraavaksi pitää vielä ommella reunat, että varmasti pysyy ja kestää pesun.

Suosittelen kokeilemaan poismenevillä vaatteilla kaikenlaista. Ei harmita, mikäli ei onnistukaan, ja jos onnistuu niin seuraavalla kerralla voi turvallisin mielin tehdä uudelleen.

Comments

  1. Tulipas siitä todella kivan näköinen paita 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Ihmeen toimiva, vaikkei se mikään salonkikelpoisin tekele olekaan.

      Delete
  2. Ihana tuo paitahärpäke! Ja samoin sisustustyynystä tuli tosi tyylikäs. 😊 Pitääpä miettiä seuraavan kerran diy-kulmalla vaatteita, joita olen kiikuttamassa kiertoon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos.:)
      Erityisesti kivat printit ja muistoja tuovat vaatteet on hauska säilyttää muussa käytössä.

      Delete

Post a Comment