Blogi täytti 7 vuotta

Olen jo vuosia suunnitellut synttäripostauksen tekemistä, mutta olen aina havahtunut paria kuukautta myöhässä asiaan. Nytkin mentiin kuukaudella ohi, mutta ei se mitään.

Kun aloitin blogin vuonna 2014 heinäkuun toisena päivänä, en olisi uskonut, että kirjoitan sitä vielä 7 vuoden jälkeenkin. Blogin nimeksi valikoitui One dot keeps changing colours, Mind.In.A.Boxin kappaleen 8 bits mukaan, sillä se tuntui kuvastavan minua silloin, vaikka yleensä hieman kavahdankin biisien mukaan nimettyjä asioita ja niistä inspiroitumista. Oli vuosi teolliseksi muotoilijaksi valmistumisestani ja olin hieman hukassa sen kanssa, mitä tekisin elämälläni. Halusin paikan, jonne jakaa piirustuksiani sekä DIY juttuja ja avata niiden prosesseja, sillä DeviantArt alkoi jo silloin olla turhan toksinen paikka täynnä fetissejä ja taidevarkautta ilman näkyvyyttä. En kuitenkaan uskaltanut tehdä blogista pelkästään piirustusblogia enkä ollut ihan varma, mihin suuntaan blogini lähtisi, joten kokeilin pävitellä niin design-tapahtumista, Roottorista, piirustuksista, tyylistä kuin normaalielämästäkin. Blogi antoi minulle alustan, jossa pystyin vapaasti tutustumaan omiin mieltymyksiini, löytämään samanlaista seuraa ja jakamaan ajatuksiani.


Blogin nimi alkoi jo alkumetreillä tuntua turhan pitkältä ja osa siitä putosi pois. Keep changing colours on ollut hyvä valinta, sillä en ole kokenut kyllästyväni nimeen, eikä se ole ikinä rajannut blogia sisällöllisesti vaan oikeastaan jopa kannustanut muutokseen. Olen ollut hyvin ylpeä siitä, että olen osannut valita nimen, jonka kanssa olen jaksanut. Se ei ole itsestäänselvyys pitkäaikaisille nimille. DeviantArtin Kasipallo ei tunnu enää omalta, mutta en halua maksaa muutenkin turhalle alustalle siitä, että saisin muuttaa asian. Uutta tiliäkään en jaksa tehdä vain olemaan.


Blogiaiheista design on tippunut ajan myötä enemmän tai vähemmän pois, sillä en päätynyt töihin muotoilijaksi, meidän koti ei ole designer-koti ja ajan kanssa Habitarekin on menettänyt hehkeyttään – monestakin syystä. Kissablogiakaan blogista ei tullut, sillä tuntui, että siihen ei riitä tarpeeksi kontenttia, koska me ei käydä Roottorin kanssa näyttelyissä tai muutakaan. Ajoittaiset kissajutut toki ovat mukana, mutta lähinnä silloin, kun jotain tapahtuu tai ostan jotain uusia sisustukseen vaikuttavia kissatuotteita.

Nykyaikoina blogi on ollut hieman hiljainen. Tuntuu turhalta kirjoittaa vaatteista kun istuu kotona viikon vanhoissa pieruverkkareissa harjaamattomin hiuksin juurikasvun vaan pidentyessä. Kotia ei viitsi kuvata kun tiskit lojuvat olkkarin pöydällä päivästä toiseen ja pölypallot ovat isoin lemmikki taloudessa. Elämässäkään ei tapahdu mitään sellaista mielenkiintoista, josta olisi soveliasta puhua verkossa tarkemmin.


Vaikka nyt onkin ollut enemmän tai vähemmän hiljaista, en ajatellut hylätä tätä mediaa. Rakastan sitä, miten paljon olen kehittynyt kirjoittamisessa ja ajatusten jäsentelyssä. Kirjoitustaidosta on ollut hyöytyä monessa muussakin yhteydessä, kuten esimerkiksi opinnäytetyötä tehdessä ja lukihäiriön hallinnassa. Blogi myös ylläpitää valokuvaustaitojani, eivätkä kivat kuvat jää vain oman koneen uumeniin pölyttymään. Minusta ei varmaan myöskään 10 vuoden sisällä olisi muuten ollenkaan kuvia ilman blogin asukuvia, sillä olen aina tapahtumissa kameran takana.


Blogin tulevaisuutta en ole pahemmin ajatellut. haluan blogin pysyvän kevyenä harrastuksena enkä halua kasvattaa sitä mitenkään tietoisesti. Yhteistyöpostauksia voisin tehdä pienyritysten kanssa, mutta mitä vähemmän yritysyhteistyötä, sen parempi. Sen sijaan muiden bloggaajien kanssa yhteinen sisällöntuotanto houkuttaa. Sisällön suunta taasen on "gootimpaan" ja lifestyle painotteiseen.

Parastahan tässä kuitenkin olette te. ♥ Teistä olen saanut uusia ystäviä, olette olleet tukena ja jakaneet ideoita sekä rohkaisseet eteenpäin elämässä. Ilman teitä höpöttäisin täälä itsekseni tai olisin kadonnut täältä jo aikoja sitten. Eli kiitos teille.

Comments

  1. Onnea vuosipäivästä! ♥ Onneksi blogin suhteen ei tarvitse ottaa paineita. Itse luen blogeja riippumatta siitä, kuinka usein kirjoittajat päivittävät, muun sosiaalisen median ohella. Sisältöä löytyy hyvässä ja pahassa vähän joka puolelta, mutta blogeissa on kuitenkin omaan silmääni edelleen oma ylivertainen viehätyksensä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos!
      Jotenkin sitä vaan helposti unohtaa että blogi ei ole niin nopeasyklinen kanava kuin vaikka tube ja insta, vaikka toki on niitäkin, jotka saavat aikaan materiaalia jopa päivittäin. Mutta olen samaa mieltä, että tässä on joku ihan oma viehätyksensä! Ehkä juuri osittain sen hitauden takia.

      Delete
  2. Mahtavaa, että olet blogannut jo seitsemän vuotta, toivottavasti jatkat bloggaamista vielä vähintään saman verran! 🧡 Mä mietin kanssa, että olsii kauhean kiva tehdä enemmän jotain yhdessä muiden alternative- tai muiden synkkien bloggaajien kanssa. Oli tosi kivaa, kun meillä oli se etähengailu ennen kesää! 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Etähengailu oli kiva! Toivottavasti ajat helpottuvat ja saadaan järjestettyä livehengailujakin kunnolla ja otettua mukaan muitakin kuin discord porukkaa. ♥

      Delete
  3. Paljon onnea blogille! :) Mun blogilla oli toukokuussa synttärit, mutta unohdin sen kokonaan. :D Ensi vuonna sitten! Kiva, että olet jatkanut bloggaamista kaikki nämä vuodet, alternative-blogien määrä kun on tippunut roimasti alkuajoista. Yhteistyön tekeminen kuulostaa tosi kivalta idealta! :)

    Ja I feel you, korona-aikaan on tosi vaikea keksiä mitään järkeävää sisältöä omaan blogiin... :´D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Nää blogivuosipäivät on kyllä tämmönen joka aina onnistuu livahtamaan.
      Jos sulle tulee jotain yhteistyöideoita niin otan mielelläni vastaan :D

      Delete
  4. Apua, meinasin unohtaa kommentoida tätä postausta, vaikka luin sen jo aikapäiviä sitten (samaten unohdin tänä vuonna omankin blogin synttärit). Onnittelut seitsemän vuoden blogitaipaleesta Eni! <3 Tää sun blogi on edelleenkin yksi mun lemppareista ja ihanaa myös, että oon tän harrastuksen kautta löytänyt sut ystäväkseni!

    Erilaiset yhteistyökuviot muiden (alternative)bloggaajien kanssa kiinnostelee kovasti täälläkin, joten oottelen innolla mitä kaikkea kivaa keksitään tulevaisuudessa 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja samat sanat sinne! On ollu ihan mahtavaa tutustua. Ilman sua en varmaan kauheen pitkälle tätä blogia olisi päässyt ja meidän teevarastot olis täys kaikkee tylsää :D

      Delete
  5. Sori ihan hirvee kommentti spämmi, oon vaan niin inspiroitunu sun jutuista. Oon nähny näistä omasta mielestäni kaikki, paitsi ton ekan. Täytyy sanoa, että koko ajan paremmaksi on vaan mennyt! 🖤
    Kaikenkaikkiaan sun taiteessa näkyy jatkuva kehitys mitä on upeeta seurata.

    ReplyDelete

Post a Comment