31

"31 is the eighth happy number."
-Wikipedia

Täytin kuluneella viikolla 31. En jaksanut järjestää mitään juhlintaa ystävien kesken, mutta edeltävänä viikonloppuna porukat ja siskot perheineen kävivät kylässä. Olin jo melkein ehtinyt unohtaa millainen hulina kolmesta leikki-/kouluikäisestä muodostuukaan. Jotenkin se hulinan määrä konkretisoitui paremmin täälä muuten megarauhallisessa ympäristössä, jossa päivisin ei soi edes musiikki. Ihan piristävää pienissä määrin, mutta ei sitä jaksaisi kokoajan.

Normaalisti tarjoan juustokakkua, koska se on helppo tehdä, mutta tänä vuonna halusin jotain muuta. Olisin halunnut tehdä täytekakun, mutta sähkövatkaimen puute sai mieleni kääntymään ja teinkin sitten omenapiirakan, johon ei tarvinnut vatkata yhtään mitään. Tarjottiin myös karjalanpiirakoita ja muuta pikkunaposteltavaa. Mahdollisimman helppoa.

Ennen virallista päivääni pyysin yhtä vanhimmista ystävistäni, joka asuu lähellä ja jolla on syntymäpäivä muutama päivä omani jälkeen, käymään kanssani shoppailemassa. Annoin hänelle lahjan ja äidin kutomat villasukat, jotka olin tätä pyytänyt S:lle tekemään. Vaihdettiin siinä kuulumisia kauppojen kiertelyn ohessa. Mitään ei ollut tarkoitus ostaa, mutta Cittarissa oli halloween-kynsiä, joita otin muutaman pakkauksen kokeiluun.

Helpolla mentiin myös itse se virallinen päivä. Odottelin aamun Tigerin tilausta, koska en halunnut jäädä paitsi lepakkokulhosta. Postin kotiinkuljetuspalvelu on muuten parantunut, sillä ajankohdan saa valita ja kuljettajaa voi seurata. Helpottaa ovikoodillisen kerrostaloasujan elämää. Paketti saapui ja etiäiseni oli osunut oikeaan. Tilasin kaksi lepakkokulhoa, koska olin aivan varma, että toinen hajoaa kuljetuksessa ja jos tilaan vaan yhden niin se hajoaa. No toinenhan tosiaan oli hajalla. Paketin saatuani piirtelin päivän drawlloweenit kasaan ja odottelin Taan tuloa. Päätettiin jättää salille meno väliin ja ostettiinkin sitävasten kauhea kasa kaikkea mässyä sekä minijuustokakut, tilattiin O'learysista hampparit sekä wingsejä ja katsottiin Addams Family Values.

Lahjaksi sain viltin, käsipyyhkeen, kajaalin, ripsarin, aktiivisuusrannekkeen, karkkia ja Planet Zoo lisäosia. Äiti toi myös kukkia, joita Roottori ei ole älynnyt vielä kun ne ovat keittiötasolla.

Tuntuu, että synttärit ovat tätänykyä erittäin tapahtumaköyhiä, mutta ei se mitään. Itsehän halusin rauhallisen illan enkä järjestää mitään. Harmittaa vaan kuinka huonosti ne jäävät muistiin, vaikka ovatkin ihan yhtä arvokkaita hetkiä kuin isommassa porukassa vietetyt tai tapahtumarikkaat. Toivottavasti tämän postauksen teko auttaa minua muistamaan paremmin.

Ehkä sitten kun täytän 35 voisi olla jotain tapahtumaa kun en saanut pyöreitä juhlistaa isommin. Tai pidetään 70-v synttärit Taan kanssa, mikä tarkottaisi omaa 34-vuotis synttäreitäni. Katsotaan sitä sitten. :)

Kumman valitsette mieluummin: arkiset synttärit parin läheisen ihmisen kanssa vai isommat juhlat, jossa on laajennettu lähipiiri? Juhlistaminen kotona vai muualla?

Comments

  1. Paljon onnea! 🥳👻 Mä tunnistan tuon, että ei jaksa järkätä synttäreitä, varsinkin kun ne on marraskuussa ja on kaamosmasennusta ilmassa. 😟 Haluaisin ison porukan bileet, mutta toivoin sellaisia jo Halloweeniksi, mutta en saanut aikaiseksi järkätä. 😅 Onneksi sentään sain kutsun tuttavan juhliin. Ehkä synttäriksi sitten jotain..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehkä enemmän vaikuttaa koronatilanne kuin muiden kaamosmasennus. :) Mutta jos tämä tästä edes sinne kolmen vuoden päähän hellittäisi.
      Kiva että sait kutsun ja on sentään jotain vaikka sitten marraskuussa ei jaksaisikaan synttäreitä järjestää!

      Delete
  2. Paljosti onnea nyt vielä näin jälkikäteen tätäkin kautta! <3

    Synttärien järjestämisen problematiikkaa on tullut palloteltua viime aikoina mielessä paljon, kun ensi vuonna tässä taloudessa olisi kahdet 30 v. -synttärit. Jotenkin hirveät paineet tehdä jotain merkityksellistä silloin! Kunnon synttärijuhlat olisi kiva järjestää, mutta toisaalta oma tuttavapiirini on niin pirstaleinen, että pelkään pippaloista tulevan vain vaivaantunut pönötystilaisuus. Toisaalta synttäreiltä kaipaisi myös vaan mukavuutta ja hemmottelua ilman mitään suurta hösäämistä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä se varmaan siitä vaikka porukka onkin pirstaleista kun niitä kutsuu useammin niin alkavat tutustua toisiinsa. Ekat muutama juhlaa toki saattavat olla hieman pönöttäviä, riippuen henkilöistä. :D

      Delete
    2. Täytyis sit pitää muutamat harjoitusjuhlat ennen kevättä, niin porukka saa tutustua. 🤔🤣

      Delete
  3. Myöhästyneet onnittelut! :) Kiva Halloween-fiilis tuli näistä kuvista!

    Mä tykkään molemmista, juhliminen parin ihmisen kanssa tai isot pippalot. Mulla ois ens keväänä 30vee juhlat ja olisi kiva silloin järjestää isot kemut, mutta katsotaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :)
      Molemmissa on puolensa. Jotenkin tää korona aika on saanut kyllä kaipaamaan pahasti isoja juhlia. Toivottavasti saat järjestettyä!

      Delete

Post a Comment