Lokakuun piirustushaaste: osa 1

Viimevuonna minulta jäi kokonaan välistä lokakuun perinteinen Inktober -piirustushaaste. Tänäkään vuonna en siihen halunnut osallistua, koska ei ole skanneria, niin kaikki perinteisin tavoin tehtävä piirtäminen tuntuu tosi työläältä ja epäkiitolliselta hommalta. Kuvaaminen on työlästä, koska kuva pitäisi koristella kasvein ja kynin ja kaikenlaisine rekvisiittoineen näyttääkseen kivalta Instassa ja saadakseen mitään huomiota, enkä nyt yhtään jaksa säätää ylimääräistä. En myöskään ole ihan hirveän innoissani "mustetöistä", joten suurimmaksi osaksi olen aiemminkin piirtänyt kuulakärkikynillä, huopakynillä ja muilla "tarpeeksi lähellä" välineillä, mitä jotkut elitistit pitävät huijaamisena. En myöskään ole varmaan ikinä mennyt virallisen listan mukaan. Aiheet vaan eivät yleensä ole innostavia, kun haluaisi tehdä erilaisia halloween-sopivampia kuvia ilman kauheaa vääntämistä. Olenko siis Inktoberiin oikeasti koskaan ottanutkaan osaa, vaikka häsäreitä käytinkin ja päivittäin piirsin? Inktoberissa hiertää myös hieman tapahtuman luojan Jake Parkerin ympärillä pyörivä kohina, johon liittyy kaupallistamista, omimista ja plagiointisyytöksiä.

Oli mitä ikinä olikaan, mitä aiemmin tein, en halunnut jättää kokonaan välistä piirustushaastetta tänä vuonna. Valinnanvaraa onneksi löytyy ja päädyinkin siis ottamaan osaa Mab Gravesin #mabsdrawlloweenclub -haasteeseen, jonka aiheet ovat hieman enemmän halloween-painotteisempia, mutta niissä oli kuitenkin liikkumavaraa käyttää omaa mielikuvitustaan. Välineitä tai muutakaan ei oltu rajattu.

Haaste alkoi hieman huonosti kun missasin ensimmäisen päivän, mutta nerokkaana tyttönä yhdistin päivien 1 ja 2 aiheet eli 'monster self-portrait' ja 'haunted'. 

Kolmannen päivän kohdalla hyödynsin keskeneräisenä kansioon hylättyä jo aloitettua kuvaa muokkaamalla siitä aiheen 'witch' mukaisen. En oikein tiennyt, mitä tälle kuvalle olisin tehnyt ilman aihetta, mutta olen iloinen, että se ei jäänyt vain hylätyksi bittiromuksi vaan valmistui sitten lopulta.

Neljännen päivän aihe liittyi vahvasti kirjaan nimeltä Night Circus, mutta koska en kirjaa itse ole lukenut, tein jotain, jonka kuvittelin sopivan. Kuvaa inspiroi massiivisesti Poets of the Fall - Carnival of Rust -kappaleen musiikkivideo. Itse kappale ei ole minulle tunnearvollisesti mitenkään tärkeä. Ihan jees biisi, mutta ei kuulu pahemmin soittolistoilleni.

Viidennen päivän aihe oli 'cryptid', joka aiheutti hieman akateemisia hankaluuksia, koska en löytänyt sanalle käännöstä. Käytännössä sana sisältää kaikenlaisia epäluonnollisia olentoja, joiden on uskottu olevan olemassa ja jotka voisivat fysiologisesti olla olemassa, mutta mitkä kaikki näihin lasketaan? Otin sitten suosiolla jackalopen, mutta tehdäkseni aiheesta synkemmän, piirsin vain kallon.

Kuudes päivä (viides kuva) oli 'salamander'. Minulla oli tähän upea idea laavaa tihkuvasta salamanteriperheestä leikkimässä magmassa, mutta jotenkin tihku muuttui kuvioksi, laava kiveksi ja salamanteriperhe yksinäiseksi pieneksi lohikäärmeeksi. Näin siinä joskus käy.

Seisemännen päivän aiheen 'werewolf' käytin häpeilemättä hyödykseni fanitaiteen tekoon. Olen viimeaikoina herännyt siihen, että en ole pahemmin elämässäni tehnyt fanitaidetta asioista, joita oikeasti "fanitan". Onko syynä alitajuntainen pelko rakkaiden aiheiden pilaamisesta taitojen puutteen vuoksi, vaiko kritiikki jota muilta faneilta saatan saada, vai mikä? En tiedä, mutta nyt yritän rohkeammin keskittyä aiheisiin, joista itse olen intohimoinen. Fablen huhuttua seuraavaa peliä siis odotellessa.

Päivän 8 aiheena oli 'anthropomorphic', josta olin erittäin innoissani. Olen seurannut IG:ssä jo jonkin aikaa tiliä @aspynandjade, jonka töissä on yhdistetty krokotiilin pää nuken vartaloon. Ristiriitaisista fiiliksistä huolimatta, ne olivat omalla tavallaan ihan hirveän söpöjä, ja haluisinkin niistä inspiroituneena piirtää pienen krokotytön.


Viikonloppuna en jaksanut enää piirtää mitään, joten päätin, että helpotan haastetta omalta osaltani jättämällä viikonloput pois ja venkslaamalla hieman aiheiden kanssa, jos esimerkiksi maanantain aihe on ihan hirveä, mutta viikonlopulla oli jotain, jota olisin halunnut piirtää, piirrän sitten sen. Tänään siis todennäköisesti tulossa lauantain aihe 'classic horror' maanantain 'labyrinth' aiheen sijaan.

Olen iloinen siitä, miten laadukkaita kuvia olen saanut näin nopealla tahdilla aikaan. Pelkäsin kauheasti, etten saisi edes yhtä kuvaa tehdyksi, koska digitaalinen prosessini tuppaa kestämään tavallisesti hirveän pitkään. Blogissa tulee olemaan suhteellisen hiljaista kuitenkin tämän takia. Tässä olisi vielä synttäreitä, toista blogia, työnhakua, secret pumpkinia, halloween hypettelyä ja kaikenlaista muuta haasteen lisäksi suunnitteilla ja tekeillä. :)

Tässä vielä instalinkki @enillustrations, jos joku on missannut tai on uusi täällä.

Comments

  1. Ihania piirrustuksia! En yleensä itse piirrä, ja lokakuu (puhumattakaan vaikka marraskuusta tai muusta pimeästä vuodenajasta) ei ole hyvä kuukausi mulle osallistua haasteeseen, mutta olen miettinyt, josko vaikka ensi keväänä kaivaisin esiin jonkun spookyn tai muun halloweenhenkisen haasteen esiin ja alkaisin toteuttaa sitä omaksi ilokseni. 😄Mielenkiintoista nähdä sitten seuraava osuus näistä piirrustushaasteen töistäsi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Itellä onneksi riittää energiaa syksyisin, kun viimein nukkuminen onnistuu, kun öisin on pimeää. Mutta on nää haasteet rankkoja oli vuodenaika mikä vaan!
      Instassa löytyy paljon kivoja listoja #promptlist inspiraatioksi, jos päädyt tekemään. :)

      Delete
  2. Ihania kuvia! <3 Mun lemppari on toi Night Circus, tosi kiva kokonaisuudeltaan. :) Piirtäminen on ihanan rentouttavaa, mutta jostain syystä tulee tosi harvoin tartuttua kynään ja paperiin. Olisi kiva kehittyä piirtämisessä. Ootko ikinä aatellu tehdä blogiin jonkinlaisia tutoriaaleja tai piirustusvinkkejä? Sellaisia olisi kiva lukea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. :)
      Oon miettiny tutoriaalien tekoa, mutta oon ollu siinä uskossa, ettei ketään pahemmin kiinnosta. :D Jos sulla on joku hyvä aihealue mistä kannattais antaa vinkkiä tai muuta niin ilman muuta teen.♥

      Delete
  3. Upeita ja Night Circus on munkin suosikki, ostan siitä printin (sen yhden Luna Lovegoodin lisäksi) heti kun sellaiset tulevat myyntiin ;D ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. Jos siitä hioisi ne häiritsevimmät osat pois niin voisi harkita jopa :D

      Delete

Post a Comment