Lokakuun piirustushaaste: osa 2

Woop woop! Vieläkin mukana piirustushaasteessa, vaikka haastavaa onkin ollut ja päiviä on tippunut muutama välistä. Yksi häiritsevä puoli tässä tosin on: Instagram piipittää aivan koko ajan. En todellakaan voisi olla somevaikuttaja, sillä haluan nähdä ketkä kaikki kuvistani tykkäävät ja vastata kommentteihin, mutta nyt ollaan jo jaksamisen rajalla. Ja siis puhutaan vaan kymmenistä tykkäyksistä per kuva. Menettäisin varmaan hermoni totaalisesti, jos olisin suositumpi. Toki tähän vaikuttaa myös se, että minulla on kolme tiliä hallinnoitavana yhtä aikaa, mutta harvemmin päivitän kaikkia kerralla. Muilla samanlaista someahdistusta?

Maanantaina (11.10.) tein päivän 9 aiheen, koska lupasin itselleni, että saan päättää teenkö ylihypätyn viikonlopun vai itse päivän aiheen (Labyrinth). Classic Horror tuotti kuitenkin hieman päänvaivaa. Aihelistalla nimittäin on jo perus vampyyrit, ihmissudet, Frankensteinin hirviö... Jostain syystä pääni ei vaan osannut mennä niistä yli ja keksiä muuta, joten piirsin Mortician lapsineen lukemassa Draculaa. Näin jälkikäteen kaduttaa etten piirtänyt Cthulhua. Valitettavasti kun tekee kiireessä, ei lopputulos tai idea ole se maailman parhain.


Tiistaina jatkoin samaa rataa ja tein myrkyllisen sijaan päivän 10. aiheen, joka oli Winged. Löysin luonnosvihostani luonnoksen, jonka halusin piirtää. Alkuun tein siitä ensin pinkin, mutta koska pinkki oli mielestäni liian klisee ja olisi pompannut ikävästi muiden kuvien joukosta, muutin värit halloweeniin sopivaksi oranssiksi. Pinkki on kyllä edelleen tallella.


Lagoon (13.) ei aiheena ollut mitenkään mielenkiintoinen, mutta rupesin miettimään aihetta laatikon ulkopuolelta. Yritin miettiä suomalaisen mytologian vesi-hirviöitä ja päädyin valitsemaan näkin. Tätä oli erityisen hauska tehdä ja yrittää sekottaa neitoa, sammakkoa, liskoa ja vesikasveja yhteen. Vaikka en kauheasti ehtinyt suunnitella ja menin ensimmäisellä variaatiolla, siitä tuli mielestäni aika osuva ja toimiva kuva. Joskus näinkin. Peittäkää isot silmät niin otuksen ilme muuttuu totaalisesti.


15. aiheena oli Fairy tale, johon olin jo etukäteen suunnitellut piirtäväni yhdestä suosikkitarinastani kohtauksen, joka on jäänyt päähän tähän päivään asti. Villijoutsenet / seitsemän joutsenta kertoo prinsessasta, joka yrittää pelastaa joutseniksi muutettuja veljiään kutomalla näille paidat hautausmaalta kerätyistä nokkosista.


16. Mythological oli mahdollisuuteni piirtää taas lohikäärme. Koska sanoin viimeksi, että haluan tehdä enemmänkin fanitaidetta oikeasti tykkäämistäni asioista, tuli vaihtoehdoiksi mieleen Smaug tai Muumien lohikäärme. Smaug tosin tuntui hieman liian työläältä kaverilta nopeaan piirustushetkeen, joten valitsin muumiloharin. Asennon se sai putoavalta kissalta.


Aiheena 18. oli Spell, josta tuli hieman hätäinen väkerrys, joka kaipaisi lisää elementtejä, mutta ehkäpä piirrän sen uudelleen joskus tai muokkaan nykyistä.


Aiheen 19. kohdalla halusin kokeilla taas jotain uutta ja yritin tehdä mustavalkoisen kuvan ilman välisävyjä. Päädyin kuitenkin lisäämään aksenttioranssin, sillä kuva tuntui muuten liian valjulta. Taustalla on tosin myös itse väsäämäni paperitekstuuri, jota käytän monessa kuvassa, kuten tässäkin sarjassa esimerkiksi lohikäärmeessä ja lepakossa.


Työlästä tämä on, mutta ei kuitenkaan sen työläämpää kuin käsin. Koneella piirtämisen prosessini on nopeutunut ja olen saanut kuviin hyvää viimeistelemättömyyttä ja rosoisuutta, jota kaipasinkin lisää. Vaikka Photoshop sekosikin viimeisen kuvan jälkeen ja jouduin lisäämään kaikki siveltimet takaisin ja menettämään prosessissa hyvin kuratoidun järjestelmäni. Tässä on onneksi sentään tullut opittua kaikenlaista uutta erilaisten kokeilujen myötä.

Miten onnistuin tällä kertaa? Mikä on suosikkisi? Mitä olisit itse piirtänyt classic horroriin?

Comments

  1. Tosi upeita teoksia! Tuo Muumien lohikäärme on aivan tavattoman söpö tassuineen ja läpikuultavine siipineen. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. :) Siitä tuli yllättävän hauska.

      Delete
  2. Ihania piirrustuksia! Varsinkin viimeisenä oleva kurpitsa hymyilee mukavan ilkikurisesti. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. :) Sen naama piti piirtää monta kertaa uudelleen että sain sopivan ilmeen.

      Delete

Post a Comment