2021 yhteenveto

Tämä katsaus tulee olemaan yhtä sekava kuin koko vuosi...

2021 alkoi muuton suunnittelulla ja uuden sängyn saamisella. Muuttoon käytimme ensimmäistä kertaa muuttofirmaa, mikä oli ehkä paras päätös uuden sängyn jälkeen. Vaikka muuton jälkeen tulostimeni ei enää toiminutkaan, en oikeastaan syytä muuttofirmaa, koska muistan sen köhineen ja tapelleen vastaan juuri ennen muuttoa muutenkin, joten totaalinen stoppi ei tullut täysin yllätyksenä. Uutta en tietenkään ole vielä saanut tilalle ja tulostusjono vaan venyy ja venyy, ja joka ikinen varmaan tietää jo, kuinka harmissani tästä olen. Muuttoa tosin en ole katunut sitten yhtään. Kämppä on kiva ja Roottori erityisesti tykkää. Täälä on rampannut ties millaista korjausmiestä ja muuta, mutta vuoden mittaan sekin määrä on vähentynyt ja toivottavasti niitä ei enää hetkeen tule enempää, vaikka satunnaiset röiäijät ovatkin ihan piristävää seuraa kun muitakaan ihmisiä ei tule nähdyksi.

Liikunta oltiin saatu hyvin käyntiin ja osaksi arkea, vaikka korona laittoikin salia kiinni satunnaisesti (kuten nyt taas) ja jouduttiin pitämään taukoja. Ostin kotiin muutamat välineet, joita on tullut käytettyä... satunnaisesti. Toivottavasti enenevissä määrin kuitenkin, varsinkin jos tilanne ei muutu.

Alkuvuodesta vietin paljon aikaa Interpals nimisellä sivustolla tutustuen ihmisiin ja kiukutellen seksiä kinuaville ulkomaalaismiehille. Sieltä ei jäänyt montaakaan ihmistä matkaan valitettavasti, mutta ei se haittaa, varsinkaan kun tarjontaa hallitsi tuollainen. Instagram on ollut parempi alusta ihmisten kanssa jutteluun ja jotenkin helpompaa löytää samanmielistä seuraa kotimaastaan kuin ulkomailta. Keskusteluja ja kommentteja avautui monen uuden ja vanhan tutun kanssa, mistä olen iloinen. Olen myös suunnattomasti nauttinut meidän omasta pienestä Discord-ryhmästämme, vaikka vähän hiljaistahan sielä on. Tänä vuonna en tuntenut enää olevani yksin ja olin aika tyytyväinen ystävämäärääni ja kommunikaatiomäärään, vaikka en tosin kavereita vuoden aikana pahemmin nähnytkään ja ikävä on välillä kova. Eikä tämä tosiaankaan tarkoita, etteikö minulta löytyisi lisää aikaa vielä uusille tai vanhoille tuttavuuksille, mikäli nämä aikaani haluavat.

Isoimpia saavutuksia vuoden aikana on että sain opinnäytetyöni tehtyä, mutta valitettavasti koulusta en päässyt siltikään eroon. Monta hakemusta tuli lähetettyä ja haastatteluissa käytyä, mutta aina löytyi paikan täyttämään joku kokoneempi, rohkeampi tai osaamistaan paremmin sanoittava. Jätin myös pari tarjousta itse vastaanottamatta erinäisistä syistä, enkä kadu yhtään, sillä syyt olivat painavia.

Tapahtumaa ei vuoteen mahdu ihan hirveästi. Kesällä toteutin tarpeeni päästä uimaan. Pyöräilimme muutamaan otteeseen Taan kanssa rannalle ja nämä päivät ovat jääneet lämpimiksi muistoiksi. Muuten ei tullut paljoa reissattua, varsinkaan kehä 3:n ulkopuolelle. Kävin yksillä messuilla, Kissojen Yössä ja joulumarkkinoilla, mutta muuta ei edes muistu mieleen.


Vuosi oli todella askartelupainotteinen. Kesällä tein jättimäisen pehmolelun, mitä olen jo pitkään halunnut yrittää. Syys-kesä vaihteessa tehtiin Marun kanssa DIY-haaste, joka oli ihan hauska, mutta hieman rankahko juttu. Syksyn ja talven sitten väänsin joululahjoja. Puhumattakaan kaikesta muusta pienestä, mitä vuoteen on mahtunut.


Lokakuussa suoritin taas perinteisen lokakuun piirustushaasteen, mutta tällä kertaa digitaalisena ja jätin kutsumatta sitä Inktoberiksi. Noudatin myös jonkun toisen tekemää listaa, tekemättä siihen itse aihemuutoksia. Olisin voinut vuoden aikana tosin piirtää enemmän, mutta kaikki se työnhaku, askartelu ja välineiden puute eivät auttaneet asiaa. Toivottavasti 2022 tuo uutta energiaa harrastuksen henkiinherätykseen.

Halloween bileet jäivät tänäkin vuonna pitämättä. Sen sijaan oli sentään 'salainen kurpitsa' lahjojen vaihto Discord-ryhmän jäsenten kesken, mikä kelpasi hyvin korvaajaksi. Juhlistettiin me tosin senverta, että meillä oli täälä yksi vieras katsomassa leffoja ja syömässä kananuudelien makuisia sipsejä. Näin tällöin Hellraiserin ensimmäistä kertaa. Ja ostettiinhan me myös monta kummitusilmapalloa piristämään halloweenmieltäni.

Roottorilla todettiin marraskuussa astma ja sen eläinlääkärikuluihin meni taas sievoinen summa kahisevaa, kun se ei oikein tule toimeen lääkärin kanssa. Lääkkeet se sai ja oppi ne ottamaan nätisti, joten asia on nyt hoidossa. Itsekin pitäisi varmaan hankkia jotain vahvempaa lääkitystä, koska omat allergiani eivät selkeästi ole hallinnassa. Kesä nimittäin oli pelkkää vuotavaa nenää ja silmää, mikä ei oikein sovi korona-ajan kanssa yhteen vieläkään.

Aloitin vuoden marjapuuron värisenä, mutta ennen muuttoa halusin kuluttaa kaikki ylimääräiset väripurkit pois ja rokkasinkin hetken vihertävää, josta siirryin mintunvihreän kautta nopeasti turkoosiin, joka sitten pysyikin päässä niin hyvin, että suurimman osan vuotta mentiin tällä. Nyt se tosin alkaa olla jo haalistunut ja mietin värjäämisen lopettamista kokonaan. Otsatukan leikkautin kesällä, mutta koska en ole jaksanut käydä kampaajalla, sen ylläpito on ollut omien saksimishalujeni varassa.

Ihan kauhean tapahtumarikas ei vuosi ollut. Ei paha, muttei hyväkään. Tuntuu hieman paikallaan olevalta ja on vaikea muistaa päiviä ja kuukausia. Ihan kuin joku olisi pysäyttänyt kellot minulta ja yhtäkkiä heittänyt ne seuraavaan vuoteen, sillä vastahan me muutettiin.

Lupauksia en uudelle vuodelle tee, mutta tavoitteena on jatkaa urheilua, aloittaa viimein pitkään suunnitteilla olleen kirjan tekemistä ja löytää työpaikka, jossa viihdyn ja josta maksetaan edes jotain. Ei kuulosta mahdottomalta, eihän? Haluan lisäksi piirtää, lukea ja pelata enemmän. Steamin aleista tarttuikin hyvä määrä pelejä ja pleikkarilla on ollut aikaansa odottamassa kaikenlaista. Luettavakaan ei lopu kesken, vaikka maailma menisikin koko vuodeksi kiinni.


Kouluasteikolla 4-10, millainen oli vuosi 2021? Itse sanoisin 7,5.

Comments

  1. Mäkään en tee lupauksia, vaan asetan itselleni tavoitteita, ne kuulostaa motivoivimmalta ja kivemmilta kuin lupaukset. Mulla on tavoitteena kasvattaa omaa yritystä, juosta puolimaraton ja osallistua edes YKSILLE festareille. :D Ja hankkia koira!

    Vaikea antaa mitään arvosanaa vuodelle, mutta kyllä tuo korona pilasi elämänlaatua paljon kun pakotti koko ajan viettämään neljän seinän sisällä. Toivottavasti tämä uusi vuosi menisi edes hieman kohti normaalimpaa elämää ja pääsisi ulkomaille matkustamaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kivoja tavotteita sulla! Vaikuttaa sellasilta sopivilta, mitkä on mahollista saavuttaa, mutta vaatii kuitenkin yrittämistä. Mustakin tavoite tuntuu motivoivammalta ja anteeksiantavammalta kuin lupaus.

      Voidaan vaan toivoa että tilanne joskus palautuu normaallimmaksi!

      Delete
  2. Aivan ihanat kuvakollaasit viime vuodelta! <3 Mistä tuo avaimenreikä-kaulakoru muuten on? Ihanan paljon oot kerennyt askartelemaan ja piirtämään, vaikka mainitsitkin että jälkimmäistä on ollut vähemmän. Pitäisi jollain ajalla omaakin taiteiluharrastusta herätellä taas henkiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti!
      Kaulakoru on Restylen korviksista. En voinut käyttää kun oli liian painavat niin tein toisesta kaulakorun ja toinen on askartelulaatikossa odottamassa ideoita.
      Toivottavasti säkin saat löydettyä taiteilulle aikaa!

      Delete
  3. Ihania kuvia ja juttuja on mahtunut silti viime vuoteesi, vaikka korona tilanne oli mitä oli. Voi Roottori <3 symppis kuva tuo astmalääkkeen otto, jotenki hassua nähä kissoille tehtävän ihan samaa mitä itse oon tehny työssäni ikäihmisille :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. :)
      Mua huvitti kanssa hieman kun selvittelin ennen lääkärikäyntiä, miten kissan astmaa hoidetaan. Maski oli turvallisin ja meille paras vaihtoehto. Onneksi Roottori oppii nopeesti asioita. :D

      Delete
  4. Ihailen niin paljon sun kykyä kehitellä ja toteuttaa niin erilaisia DIY-juttuja kuin piirroksia, joita noissa kuvakollaaseissa on. 😍Vuosi 2021 on ollut paikoitellen tosi hyvä, mutta paikoitellen myös tosi raskas. Tuntuu, että en tee sille oikeutta, jos annan arvosanaksi 7 tms, koska jotkut kohdat on olleet kymppejä ja jotkut viikot kammottavia vitosia. 😅 Mun tavoitteet tälle vuodelle on lisätä liikuntaa arkeen ja haaveilen koirasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ♥
      Tasasen tylsän vuoden arviointi on numerollisesti helpompaa kun tapahtuma- tai tunnerikkaamman, pakko myöntää.
      Lemmikkihaaveita tuntuu olevan monella nyt. :) Toivottavasti toteutuu!

      Delete

Post a Comment