Palataan vielä hetkeksi jouluun

Hyvää uutta vuotta!

Olen hieman myöhässä tämän kanssa, mutta en halua jättää tätä postaamattakaan kun kerta sen olin tänne tehnytkin. Kuvien käsittelyn sain toteutettua kaiken kiireen keskellä kuitenkin vasta nyt.

Olen iloinen että vuoden 2016 joulu ei toistunut koronan tai muunkaan taudin muodossa tänäkään vuonna, vaan saimme viettää taas yhden joulun suunnitellusti. Pelkään tätä skenaariota joka vuosi ihan syystäkin, sillä muistan nuo tapahtumat liiankin todellisesti. Tai muistan kaiken, mitä ei kuume vienyt, mikä valitettavasti on oikeastaan iso osa sitä aikaa. Autoa meillä ei tosin vieläkään ole viiden vuoden jälkeenkään, eikä vuokra-autolla ajaminen innosta kun ei ole koskenut rattiin vuosiin. Taa tosin uhkaili, että ajaa tänä vuonna kortin, että tämä härdelli loppuu. Näkee sitten. Sen tikun kuitenkin jouduin nenääni työntämään kotitestin muodossa.

Joululahjoihin käytin rahan sijaan paljon aikaa. Marun kanssa tehdystä haasteesta jäi intoa tehdä näitä kirjailtuja helmikoruja lisää, joten tein sitten melkein koko lahjottavalle naisväelle. En tiedä ovatko ne todellisuudessa niin hienoja ja laadukkaasti tehtyjä kuin itse kuvittelen. Onnistumisen tunne on kuitenkin silti hauska ja erittäin tervetullut vaihtelu tähän epäonnistuneeseen oloon, joka on vaivannut työnhaun ja koulun tyssäämisen kanssa. En kovinkaan usein ole innoissani ja suorastaan ylpeä siitä, mitä olen saanut aikaan, vaan epäilys ja huijarisyndrooma ovat usein läsnä. Näidenkin kanssa se hieman hiipii, ja pelko siitä, että kuvittelen olevani parempi kuin olenkaan, kutittelee jossain takaraivossa. Mutta pääosin olen ylpeä näistä. Voiko asian monimutkaisemmin enää ilmaista? Oli miten oli, aion tehdä näitä vielä lisää omaksi huvikseni.

Nämä ovat osin syy siihen, miksi kaikki muu joulusuunnittelu, koristelu ja muiden lahjojen hankinta jäi ihan viimetippaan, kokonaan välistä tai joulun jälkeen (kuten puuron keittely ja joulutortut), vaikka normaalisti saankin olla joulun aika stressaamatta.

Näin kavereita isossa ryppäässä joulua edeltävänä viikonloppuna. Yhden kanssa käytiin kirpparilla, toisen kanssa joulumarkkinoilla ja taputtelemassa ponia, ja kolmannen kanssa kahvittelemassa. Vielä yhden kaverin olisin halunnut mahduttaa tapaamislistaan, mutta aika loppui kesken, sillä pyykki ja muut kodinhoidolliset asiat olisivat muuten jääneet hoitamatta. Toivottavasti saadaan kuitenkin järkätyksi mahdollisimman pian.

Kävimme omilla vanhemmillani joulun alla viemässä lahjat, mitä en ollut tunkenut heidän mukaansa aiemmalla käynnillä. Taa teki leipää paikanpäällä ja illan kohokohta taas oli sauna. Seuraavana päivänä näin toista siskoa ja poikia ohimennen. Päivällä suunnattiin takaisin kotiin, ja päästiin suhteellisen ajoissa, vaikka VR:llä oli taas jotain ongelmia ja junassa istui käytöstavattomia ääliöitä. Kotona annettiin kissalle ruokaa ja lääkkeet ja valmistauduttiin seuraavaan reissuun eli Taan porukoille, jossa vietimme joulupäivät.

Sieläkin mentiin sunteellisen hiljaisissa merkeissä, jos koiralaumaa ei oteta huomioon. Joulu meni syödessä, lahjoja jakaessa ja availlessa, saunoen ja Big Bang Theorya katsoen. Ulos kylmään ei uskallettu autosiirtymiä enempää. Todennäköisesti tämä on myös joulukoira-Martin viimeinen joulu. Paketit ovat sen lempparijuttuja ja siihen tuli virtaa ja ajatustoiminta selkeytyi pakettien jaon ajaksi, mutta muuten se vaelsi edestakaisin näyttäen hieman eksyneeltä ja vaivaiselta. Raukka.

Kotona vietettiin vielä kahdestaan hankkimalla omat pienet jouluruoat. Oikea joulu tuli sitten vasta sunnuntaina kun sain vihdoin ja viimein riisipuuroa ja sekametelisoppaa. Ne ovat saunan lisäksi sellainen asia, jota ilman joulua ei ole. Oman kinkun sulamisen valvoi Roottori, joka saattoi saada pienen maistiaisen, vaikka kinkku ei olekaan hyväksi lemmikeille. Roottori ei muita lahjoja saanut, joten annoin tälle yhden lahjapakkauksen, jonne piilottelin nameja. Pahvipakkaus piti oletettavasti myös testata kissamaiseen tapaan, vaikka se olikin auttamattoman pieni. Ostettiin sille myös vielä yksi lelu, jota se ei ihan vielä ole tajunnut.

Joululahjoista, joita kertyi mielestäni aika järkyttävä kasa (tässä siis molempien lahjat sekaisin), ei ole valittamista. Meitä lahjottiin mielenkiintoisilla ja hyödyllisillä asioilla, jotka kaikki löytävät paikkansa. Kiitos kaikille muistaneille, tosin ensi vuonna vähempikin riittää, eli jos joku pitää stressin välttämiseksi unohtaa niin se voi ihan hyvin olla me.

Uutta vuotta meillä vietettiin hiljaisissa merkeissä leffojen ja pizzan parissa. Käytiin yöllä kävelyllä katsomassa, nähtäisiinkö muutama raketti ja katsottiin kaksi ensimmäistä Paluu Tulevaisuuteen elokuvaa.

Oliko teillä kiva joulu ja uusivuosi?

Comments

  1. Onpa ihania lahjoja teille tullut ^_^ Ja nuo sinun tekemästi helmikorut on todella ihania ja ihan oikeutetusti saat tuntea iloa ja tyytyväisyyttä ^_^ Loistava tuo kissan kinkun vahtimiskuva :D

    Meillä meni joulu ja uusi vuosi rauhallisissa merkeissä ihan vain kotosalla ja oli kyllä todella nautinnollista ja rentouttavaa. Tälläisiä kiireettömiä juhlapyhiä täytyy kyllä ottaa ihan tavaksi asti, stressata ehtii arkena muutenkin ihan tarpeeksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. :)
      Toi on hyvä idea pyhittää lomat stressittömään olemiseen. Sitä kun ei tarpeeksi tässä elämässä ja aikakaudessa kuitenkaan ole.

      Delete
  2. Onneksi pysyitte terveinä ja pääsitte nauttimaan joulusta! Ja minusta nuo kirjaillut helmikorut on upeita, niistä kannattaa olla ylpeä! 🧡😊 Mun joulu meni koronassa, ja laitan siitä huomenna omaan blogiin kertomuksen. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos♥
      Yhden sairaana vietetyn joulun jälkeen voin todeta että se ei ole yhtään kivaa. :D Eihän se ikinä, mutta joulu on kuitenkin sellaista aikaa mille osuessaan se on jotenkin kurjempaa. Harmi että teille osui huono tuuri.

      Delete
  3. Joulu ja uusi vuosi meni rennoissa merkeissä, kiva oli viettää aikaa koko perheen kanssa! :)

    Ihania noi sun korut, ois mielenkiintoista nähdä valmistusprosessi eli kuvia eri vaiheista. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa että oli hyvät pyhät! ♥

      Kiitos! Otan varmaan seuraavista minkä teen lisää kuvia tekovaiheista.

      Delete

Post a Comment