Pelivuosi 2022

Totesin tässä, että minulla on niin paljon harrastuksia, että yksi kärsii, jos haluan panostaa toiseen. Piirrän, luen, katson elokuvia ja sarjoja, pelaan video- ja lautapelejä, käyn salilla, askartelen, ompelen, keräilen, bloggaan, sometan, valokuvaan... Ja näiden lisäksi haluaisin tehdä vielä kaikenlaista muutakin, kuten vaikka tankotanssia, koodaamista, neulomista, ratsastusta, uimista, savitöitä, posliininmaalausta... Kaikkeen ei vaan riitä aika samalla tasolla, varsinkaan kun elämään pitää mahduttaa töitä, nukkumista, kotitöitä, kissanhoitoa, kavereiden näkemistä, parisuhdetta ja kaikenlaista muuta pakollista, josta ei voi karsia. Jotain pitää siis priorisoida. 

Halusin tänä vuonna panostaa siihen, että herätän uudelleen uinuvan pelaajan sisältäni, ja tavoitteenani olikin pelata hieman enemmän ja toivottavasti monipuolisemmin tämän vuoden aikana. Pelaaminen on minulla ollut aina tosi kausiluontoista siksi, että en arvota sitä kauhean korkealle harrastelistallani vaikka nuorempana oli kausia kun pelaaminen oli osa viikottaista rutiiniani. Mitä aikuisemmaksi tulin, sitä enemmän se sitten jäi taka-alalle ja kaikki muut harrastukset veivät ajan. 

Joskus pelaan paljon, joskus en pelaa ollenkaan, ja joskus jymähdän vuosiksi lähinnä yhteen peliin. Joskus taas pelaan vaan helppoja lapsimaisia pelejä (esim. Spyro, Grabbed by the Ghoulies), joskus yksinkertaisia "sunnuntaipelaajan pelejä" (pasianssi, tetris), toisinaan niitä "enemmän pelaamiseen sitoutuneiden pelejä" (Horizon Zero Dawn, Life is strange). En myöskään ole alusta- tai aikakausiuskollinen, sillä käytössä on kone, PS4, PS3, Xbox360, Xbox, Snes, puhelin. Kännykälle tosin on vaan PokemonGo, joka sekään ei ole nyt aktiivisessa käytössä, eli mobiilipelaajaa minusta ei ehkä saa. Oikeastaan pelaaminen on nykyään sellainen toiminta, jota teen kun en jaksa keskittyä muuhun tai haluan viettää helposti aikaa jonkun kanssa tai irrottautua somesta.

Steamiin ja konsoleille on kerääntynyt paljon kaikkea, mitä en ollut edes aloittanut ja ajattelin, että nyt viimein olisi hyvä aika vähintäänkin kokeilla. Hyvä aika myös antaa uusi mahdollisuus niille peleille, mitä on jo vähän aloitettu, mutta ovat jääneet kesken syystä tai toisesta. Näiden lisäksi tulevissa pelijulkaisuissa on kaikenlaista mielenkiintoista.


Kiinnostavia tulevia pelejä ovat:

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 (En ole pelannut ensimmäistä, mutta olen katsonut kun Taan pelaa, enkä usko että sillä on kauheasti väliä.)

Stray (ei vielä julkaisupäivää)

Hogwarts Legacy  (ei vielä julkaisupäivää)

The Lord of the Rings: Gollum (ei vielä julkaisupäivää) (olen myös hieman skeptinen tämän suhteen, mutta annan sille mahdollisuuden kunnes siitä tulee arvostelut)

Paralives (ei vielä julkaisupäivää)


Näiden lisäksi on huhua, että Fable 4 on kehitteillä sekä mahdollisesti myös Sims 5, ja American McGee haluaa myös tehdä uuden Alice pelin. Steamin toivelista ja omat pelihyllyt kyllä pursuaa edelleen niistä pelaamattomista peleistä senverta, että uudet julkaisut saavat rauhassa odottaa hinnanlaskua. Viimevuoden lopulla julkaistun Kena: Bridge of spiritsin ostin kuitenkin jonon jatkoksi jo, ja Horizon Forbidden West odottaa kaupassa hankkimistaan.

En uskalla tehdä pitävää pelilistaa itselleni, sillä Horizon Zero Dawn on osoittautunut laajemmaksi ja aikaa vievemmäksi peliksi kuin kuvittelin, ja näin ollen jo nyt hidastanut "mahdollisimman monen pelin" -pelaamisideaani. Eletään kuitenkin jo maaliskuun loppupäätä ja muuta en ole ehtinyt pelaamaan. En yleensä pelaa peliä näin innolla tutkien kaikkea ja tehden kaikkia vapaaehtoisia tehtäviä, mutta tämä on vienyt mukanaa. Päätavoite tosin oli pelata enemmän, ja siinä ollaankin onnistuttu, vaikkakin vain yhdellä pelillä. Toiveissa olisi pelata ainakin Ghost of a Tale, Ori and the Blind Forest, GRIS, Witcher (1-3), Starbound, Blacksad, Kena, Dark Souls (1)... Ja moni moni muu! Mutta katsotaan nyt. :)


Eli, wish me luck!


Haluatteko kuulla jotain peleihin liittyvää täälä? Kenties arvosteluja yksittäisistä peleistä, jotain listaa hyvistä peleistä tai muistelua vanhoista hyvistä ajoista, tai jotain yleisempää ajatusjuoksua pelaamiseen ja peleihin liittyen - kuten vaikka ajatuksia pelien saavutettavuudesta, typerimmistä ominaisuuksista, pelaamisen vaikutuksista tms? Ajatukset kuitenkin pyörivät nyt pelien ympärillä aika paljon kun pelaaminen on tullut takaisin osaksi arkea.

Comments

  1. Kuulostaa mukavalta tämä pelaamisen uudelleen aloittaminen! Mulla jäi laitteilla (tietokone, wii jne.) pelaaminen yliopiston ekana vuonna. Joskus mietin, että joku suloisen synkeän maailman ja hahmot omaava peli voisi olla tosi kiva. mutta ihan sama kuin sulla, että aika ei tahdo riittää siihen kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo valitettavasti kaikkea ei ehdi tehdä ja harrastaa vaikka kuinka haluaa. ^^" Ehkä sun täytyy joku kevyt synkkäluontoinen peli hankkia. Yritän ite nyt käydä semmosia myös läpi niin saat ehkä vinkkejä.

      Delete

Post a Comment