Kesäkuulumiset

Moro! Miten menee?

Suunnitelmissa oli päivitellä harkan sujumista jo aiemmin mutta nyt ollaankin yllättäen viimeisillä viikoilla. Mihin se aika hukkui?

Harkka on mennyt alusta loppuun ihan hyvin. Hommat ovat pysyneet oikeina ja mielenkiintoisina. Jotain pieniä ongelmia on tullut vastaan, sillä mikään työpaikka tuskin on 100% täydellinen, mutta verrattuna joihinkin aiempiin kokemuksiin pakko sanoa, ettei tämä ole niin vakavaa. Kuitenkin on huolta pitävä työyhteisö ja tuntuu, että omille taidoille on viimein paikka. Joskin tosin itsekritiikkinä voisin ehkä enemmän tuoda niitä omia taitoja omatoimisemmin esille ja uskaltaa enemmän. Huijarisyndrooman kanssa taistelu on kuitenkin sellainen asia, joka vie aikaa eikä varmaan ikinä katoa. 

No, huijarisyndroomasta huolimatta hommat jatkuvat harkan jälkeen ilman harjoittelija -titteliä vuoden loppuun. Työlistalle on buukattu vaikka mitä jo, ja näköjään joku vakoilee osaamislistaa kun pyydetään tuuraamaan myös firman visuhenkilöä tämän kesälomalla. Tosin olen tässä kehittämässä itselleni allergiaa kaikkea töihin liittyvää visuaalista kohtaan pikkuhiljaa ja sydän halajaa kovasti käyttäjätutkimuksen ja datan analysoinnin pariin. Mutta tällä mennään.

Olin ajatellut pitää vähintään epävirallisen loman harkan päätyttyä, mutta sainkin ne muutamat pyytämäni viikot palkallisena, mikä hieman kummastutti, mutten valita. Josko sillä päästäisiin eroon hiipivästä kisaväsymyksestä ja jaksetaan painaa loppuvuosi. Suurempia lomasuunnitelmia ei vielä ole. Olisi kauhean kiva käydä jossain kylpylässä tai vaikka viettää Tampereella hotelliyö tai edes päivä. Naamaakin voisi lävistyttää hieman, mutta mistä on vielä auki.

Arkipäivien vapaa sitävastoin kuluu nukkuen, pyykäten, netflixin parissa ja pelaillen. Kuten aina. Hyvä ja mielenkiintoinen bloggaaja täälä terve. Korona taisi todellakin tapattaa kaiken elämän. Ihan kun se ikinä olisi mielenkiintoista oikeasti ollutkaan. :D Ehkä uutiskynnys vaan on noussut.

Käytiin me kuitenkin Taan kanssa taloyhtiön talkoissa kuin jotkin keskiluokkaiset keski-ikäiset. Oli ihan hauska tavata muita talossa asuvia. Tietääpähän millaista hiipparia tuola rapussa kulkee ja kenen hekumointia iltasella kuuntelee. En tiedä onko se nyt kamalampaa ja vai siedettävämpää. Ihan kiva kuitenkin esim. tuo hallitus tietää niin voipahan sitten vaikka valituksensa osoittaa oikeaan osoitteeseen jos jotain sellaista tulee.

Juhannuksena käytiin kääntymässä Taan porukoitten mökillä hyttysensyöttinä. Talviturkki lähti, mutta taitaa valitettavasti jäädä viimeiseksi uintireissuksi tältä kesää. Jotenkin aina kun olisi aikaa ja tarpeeksi lämmintä niin Helsingin vedet muuttuvat uimakelvottomiksi ja autotta ei oikein kauemmas viitsi lähteä. Järvimpäristöjä taas vaivaa hyttysarmeija ja minä en enää enempää kutinaa kestä yliherkkyyksineni tai sitten tarvitsen raastinraudan.

Kuuma ei sentään onneksi tule vaikka uimaan ei pääsekään. Hankittiin nimittäin ilmalämpöpumppu vuokranantajan kanssa, eli nyt saa tulla millaset paahteet tahansa nii kotona on aina mukavaa. Eli täältä tullaan totaalinen erakoituminen! Melkein saa käyttää jopa villasukkia koska en näköjään omista ääreisverenkiertoa.

Saatiin myös viimein aikaiseksi käydä Amos Rexin Maanala -näyttelyssä, jonne oli pitänyt mennä jo kun se tuli. Osuttiin tyhmään kohtaan, koska fossiilikokoelmat olivat lähteneet jo pois, mutta tulipahan käytyä. Luonnontieteelliseen tai Tampereelle voi aina ottaa oman reissunsa jos jää harmittamaan.

Kirjaprojektikin sai positiivisen sysäyksen kauan kaipaamien tulostimen ja skannerin myötä. (Olen saattanut siitä täälä aiemmin ohimennen mainita ja ainakin suurin osa lukijoista on siihen törmännyt instassa.) Nämä työkalut vaan ovat korvaamattomia kun haluaa piirtää edes osittain käsin ja digitoida teoksiaan. Tämä on innostanut tekemään luonnoksia ja toteuttamaan näitä ideoita jo hieman konkreettisemmin, vaikka vielä ei niin pitkällä olla, että mitään skannattavaa vielä olisi. Kovasti sormet tosin syyhyävät ja ajatukset muotoutuvat jo.  Ehkä loman voi kuluttaa tähän.

Siinäpä se kai. Ensimmäinen oikea työsuhde, valmistuminen häämöttää, omat projektit muotoutuvat ja elämä jatkaa omaa rataansa.

Mitä teille kuuluu?

Comments