32 ja lokakuu

"Ihmisellä on yleensä enintään 32 hammasta."
~Wikipedia

Luku 32 on tylsä. Siitä ei ole mitään ihmeellistä sanottavaa.

Muistan ajan kun tiettyjä ikävuosia odotti. Kaikki kymmeneen asti, 13, 15, 16, 18, 20. Nyt ne vaan lipuvat ohi tasaisen tylsässä järjestyksessä, tulevat nopeampaa kuin haluaisin ja tuovat mukanaan muutakin laskettavaa: rypyt, luomet, kilot, lainat... Ehkä odotan enää lukua 33, jolloin olen aikuinen hobitti, mutta sen pidemmällä olevat numerot eivät ole saaneet minussa aikaan minkäänlaisia sykkeitä. Sitä sydänkohtausta odotellessa siis ja muita asioita laskiessa. 

Lokakuu sen sijaan ei ollut tylsä. Olin änkenyt kaikki viikonloput ihan täyteen kaikkea koko syksylle, joten juhliminen piti ripotella. 

Ennen synttäriviikkoa käytiin erään kaverin kanssa EMMAssa, shoppailemassa ja kahvilla, tavallaan molempien synttärien kunniaksi. Nykyaikaa etsimässä ja Chiharu Shiota: Äärirajoilla olivat molemmat oikein hyviä näyttelyitä, jotka suosittelen käymään katsomassa vielä kun voi. Nykyaikaa etsimässä erityisesti jos teknologia, taide ja luonto kiinnostavat.

Porukat, sisko ja jotain noita lapsia kävi saman viikonlopun sunnuntaina kylässä. Tein heille juustokakun, joka kului kerrankin lähes kokonaan pois eikä jäänyt jääkaappiin kummittelemaan niinkuin yleensä.

Virallisena synttäripäivänä varattiin pöytä Farangista ja otettiin vähän yhteistä aikaa Taan kanssa hyvän ruoan ääressä. En normaalisti koe syyllisyyttä lihan syönnistä, mutta jotenkin tarjoiltu taskurapu aiheutti pistoksia sydämessä. Asiaa ei auttanut se, miten hyvää se oli!

Kotiin tultuamme avasin Taan antaman lahjan ja kauhean kasan tilauksiani, jotka olivat tulleet samana päivänä. Ihan kuin olisi ollut joulu. Tilasin muutaman halloween -koristeen Jotexilta ja Ikeasta kaikenlaista tarpeellista ei-niin-mielenkiintoista.

Perjantaille oli luvassa lisää pakettien availua Secret Pumpkinin muodossa. Oma salainen kurpitsani oli Arsenikkia aamutuimaan -blogin Jade, joka oli hankkinut minulle upeita tarroja ja sarjakuvan. Itse ompelin ja painoin Sweet pandemonium -blogin Tiialle laudeliinan ja sen jämäkankaista käsipyyhkeet, sekä maalasin pienen nopean taulun korttia sijaistamaan. Unohdin tosin kirjoittaa tervehdykset maalauksen taakse, mutta ei se mitään. 

Lasken synttärien juhlimiseksi myös Supernatural - Halloween sirkus, drag & burleski extravaganzan, jota käytiin Taan kanssa katsomassa. Vain pari ohjelmanumeroa olivat typeriä, mikä ei ole mielestäni paha ollenkaan. Ilta oli onnistunut ja hauska vaikka hieman sähellys se tuotannollisesti olikin. Olin aamupäivästä käynyt I love me -messuilla shoppailemassa Marun kanssa, joten jalat vetivät illan aikana viimeiset henkäyksensä ja kotiin kävely oli yhtä tuskaa hyvistä kengistä huolimatta. Kiitin kuitenkin itseäni pitkään mukavuuden priorisoimisesta ajatellessani kuinka hajalla jalat olisivat olleet jos olisin ottanut huonot kengät.

En jaksanut enää sunnuntaina Pakanallisille syysmessuillekaan jalkojeni takia. Jos tapahtuma olisi ollut jossain, minne pääsee helpommin suoraan bussilla, niin olisin saattanut mennä, mutta kävely paikanpäälle ja vielä paikanpäällä saivat jalkani uhkailemaan murhalla.

Lokakuun viimeinen ohjelmanumero oli omat halloween juhlat, joihin ei valitettavan moni päässyt osallistumaan sairastumisien ja muiden syiden vuoksi. Rauhallisissa merkeissä istuttiin siis iltaa ja juteltiin niitä näitä intiimillä porukalla. Yömyöhään riitti viimeisten kanssa juttua. Tämä oli varmaan ainoa tilaisuus nähdä minut kokovalkoisessa, ellen sitten joskus saa päähäni näyttää uudelleen erittäin kuolleelta.

Siinäpä se lokakuu. ♥ 

Syksy on nyt ohi ja lumista maisemaa katsellessa haikailen ensi vuoden syksyä sormien paleltuessa sinisiksi. Moni valitti jo aikoja sitten kaamosmasennusta, mutta minua masentaa kyllä tämä lumi ja armoton kylmyys, eikä niinkään valon puute.

Miten sielä menee?

Comments

  1. Juustokakku näyttää niiiin hyvältä. Ja kaikki muukin, onpa ollut tapahtumarikas loppuyksy :) Kaamos on iskenyt tännekin päähän ja ylitöitäkin saa painaa vuoden loppuun, täytyy yrittää kaikella mahdollisella nyt piristää itseään. Tsemppiä kylmyyteen ja lumeen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakusta tuli yllättävän hyvä. Tein sen jollain tyrni-appelsiini -mehulla.
      Tsemppiä sinne myös kaamoksen keskelle!

      Delete

Post a Comment