Vappu


Hurjan hyvää vappua kaikille!

Tiesittekös, vappu on mun lempparijuhla. Kaikki on kauhean onnellisia kesän tulosta, ruoka on hyvää, ei ole velvoitteita mennä sukuloimaan, kenellekään ei tarvitse hommata lahjoja ‒ vaikka toki tykkäänkin lahjojen antamisesta, serpentiini ja ilmapallot on jees jne. Ei ole valittamista.
 
Vietän vaput yleensä kotona syöden ja juoden tai sitten pienessä porukassa (yleensä Taan kavereita). Tänä vuonna pysytään kotosalla. Taa teki perinteisesti perunasalaattia, joka on muuten hyvää.


Miten teillä vietetään vappua?


English:

Happy vappu aka May Day!
I bet you didn't know that May Day is my favorite holiday. Everyone is so happy about the approaching summer, food is so good, there's no obligations what so ever to go see your family, paper streamers and balloons everywhere, no need to buy anyone any presents ‒ even though I love to give out presents... 
May Day is the only carnival-style street festivity in the Finland. Google it if you don't know about Finnish "vappu". :)
Unlike most young people, I usually spent my May Day at home eating and drinking, or I'm with a small group of... Taa's friends. :D This year we're staying home. Taa made some terrific potato salad.

Comments

 1. Minulla ei oikein ole mitään vappuperinteitä. Nytkin tuli vain syötyä kaikkea hyvää ja katseltua elokuvia - eli ihan sellaista tavallista tekemistä. Olisi kiva jatkossa kehittää jotain perinteitä, vaikka sitten edes niiden vappuherkkujen suhteen :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Kiva kuulla että ainakin on ollut mukavaa.

   Delete
 2. Vappuperinteisiin on aina kuulunut äidin tekemien munkkien syöminen, joten kävin tänäkin vuonna niitä syömässä ja sen lisäksi syötiin pikkuveljen tekemiä munkkeja myös. Itse tein simaa, mutta se on tuoreempi "perinne", jota aion kyllä noudattaa. Ensi vuonna jos saisi vähän enemmän happojakin, niin hyvä olisi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi, kuulostaa hyvältä! Sitten kun meillä on oikea keittiö, niin mekin tehdään itse munkit ja simat. Nyt joudutaan kuitenkin tyytymään kaupan antimiin.

   Delete

Post a Comment