Home decor

Tein jo tämän vuoden puolella yhden sisustuspostauksen, mutta uuden isomman asunnon myötä on tullut enemmän mahdollisuuksia sisustamiselle. Tietenkin rajoitteita luo edelleen se, että asutaan vuokralla. En voi siis kajota seiniin ja kiinteisiin elementteihin kuten lattiaan, keittiön kaappeihin ja oviin, ellen kysy vuokranantajalta lupaa, ja minähän en tunnetusti saa aikaiseksi asioitua ihmisten kanssa. Taulunreikiäkään en vielä voi porata kun seinät ovat kiveä ja tarvitsen joko oikeat poranterät ja/tai iskuporan. Omaan hieman kummallisen rakkauden powertooleja kohtaan eli eiköhän se oma pora ole hankittava. :D

(KÄYTÄVÄ)
"Batroom"

Inhoan semmoista sisustusta, mitä suurimmassa osasta sisustusblogeja näkee. Sellaista skandinaavista askeettista, jossa suositaan vaaleita värejä ja minimaalista tavaramäärää. En tunne oloani kotoisaksi sellaisessa. Tällaiselle tavarahamsterille sellaisen ylläpitäminen olisi myös aikamoista tuskaa.

(KEITTIÖ)Vanhimmalta siskoltani olen omaksunut sen, että jos huoneeseen on valittu värit, niin hemmetti yksikään asia ei saisi poiketa tästä värimaailmasta. Onneksi en ole maailman karmein natsi asian kanssa.
Siskoni rakastaa värejä ja sisustaakin jokaisen huoneen eri teemavärein. Itse ajattelin, että helpoin pitäytyä mahdollisimman samoissa väreissä läpi koko asunnon, sillä siten tavaroiden siirtäminen huoneesta toiseen ei aiheuta kriisiä. Värini ovat pääasiallisesti valkoinen, musta, harmaa, punainen ja ruskea. Ruskeaa ei ole päätynyt asuntoon ihan kauheasti. Makkari ja eteinen ovat värimaailmaltaan kaikkein hillityimmät sillä punainen väri ei näihin ole päässyt rellestämään kovinkaan suurissa elementeissä. Haluaisin pitää kalusteet mustina, tummanruskeina tai harmaina, mutta en lähde vaihtamaan väärän värisiä kalusteita niin kauan kun ne palvelevat tarkoitustaan, ellei sitten vastaan kävele tosi halvalla korvaajaa.

(MAKKARI)

Suurin osa ns. uusista kalusteista ja tavaroista on kotoisin siitä jättimäisestä kasasta, jota säilöin vanhempieni luona. Jotain meidän oli pakko ostaa ja jotain saimme sisaruksilta. Vielä pitäisi hankkia parvekekalusteet, joku liikkuva istumajuttu (kuten vaikka joku valkoinen noista Eamesin tuoleista tai esim. säkkituoli) ja Taalle työtuoli. Näiden lisäksi haluttaisiin semmoinen keittiönpöytä, jossa olisi jatkopaloja. Millään muullahan ei oikeastaan ole kiire kuin Taan työtuolilla, sillä keittiöntuoli ei ole mukavimmasta päästä työtuoleja. Voin sanoa kokemuksen syvällä niska-hartiakivulla.

(OLKKARI)

Näiden lisäksi pitäisi saada siskolta matto tuohon sohvan eteen, jotta se näyttäisi hieman kutsuvammalta. Eteiseenkin kelpuuttaisin jonkin harmahtavan pitkän maton, mutta raha on hieman vähissä. Alle euron tilisaldon ei juurikaan ostella mitään. Tai joku ehkä voi, mutta itse välttelen luotolle ostamista kuin ruttoa.Asuntomme on täys pieniä piiloteltuja yksityiskohtia tai romua niinkuin Taa sen välillä ilmaisee. Romua tai ei, minusta sen kaiken keskellä on kuitenkin suhteellisen harmoonista ja kotoisaa. Kuvista ei ehkä välity se sama harmonisuus, mikä paikanpäällä vallitsee, mutta minä en olekaan mikään sisustuskuvaaja. Paikkoja ei ole lavastettu, mutta roskat ja nenäliinat on kyllä kerätty pois ennen kuvien ottamista. Parvekkeelta en ottanut kuvia koska sielä ei oikeastaan ole mitään nähtävää ja pihakin on revitty julkisivurempan vuoksi auki. Ja no vessa... Eli "batroom"... Se on tavallinen ruma iso vessa. Ei mitään mielenkiintoista.

Millaista sisustusta itse suositte? Oletteko tekin värien kanssa tarkkoja vai annatteko vaan palaa? Laittakaa linkkiä omiin sisustuspostauksiinne, mikäli sellaisia löytyy niin voin käydä kurkkimassa.English:

I've already done a home decor post earlier this year, but as we moved to a bigger apartment, which gave me more space and more free hands to express myself, I thought it would be a great idea to showcase our new home. Most Finnish interiors bloggers tend to favor Scandinavian interior design with light colours (white, beige, grey) and minimalism, which I find boring and unappealing when overused. And as a little hoarder it would be impossible for me to keep this place free of all the cool things I find and create.
My oldest sister taught me from the early age to use only couple of colours per room. She loves colours and has made different kinds of colour palettes for each of her rooms and she really sticks with her palettes with a great passion. I'm not a strict colour Nazi, but I do have my own quite stiff colour palette because of her. I find it easier to follow in every room, because then it's easier to move stuff from room to another without risking disharmony.
Most of the "new" furniture was from the pile I stored at my parents' because of the lack of space of our previous apartment. Some we had to buy and some came from my sisters. We still need to make some purchases, for example Taa needs a new chair and we have no furniture for our balcony at all. I also need a hammer drill to get the paintings on the walls because the walls here are made of stone and my dad's drill does nothing more than just puny little noises.
So, here's our apartment. What do you think? What kind of a decor do you prefer?

Comments

 1. Niin paljon kaikkia ihania yksityiskohtia! Rakastuin tuohon oksalamppuun ja lintuhäkkiin!

  Minulta löytyy myös joitain kotiaiheisia postauksia blogistani home-labelilla. Tosin ne ovat suurin osa lähinnä yksityiskohtia. Täytyisi yrittää tehdä taas uusi katsaus. Kokonaisuuksista on jotenkin vaikea saada kivaa kuvaa. Olen yrittänyt tehdä harmonisia värivalintoja, mutta silti on myös paljon esim. aiemmin hankittua tavaraa joka ei enää natsaa nykyiseen makuuni. Ja jokainen puu/puujäljitelmäkaluste on keskenään eri värinen. Huoh! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oksalamppu tekee tosi kivat varjot. :) Tein sen vastikään.

   Nuo yleistilakuvat ovat kyllä hankalia kun aina siihen punkeaa jostain jokin tavara, joka ei normaalisti häiritse, mutta pilaa kuitenkin kuvan. Tai sitten perspektiivi ahdistelee tai jotain muuta yhtä tyhmää.

   Inhoan sitä kun puukalusteet ovat kaikki erivärisiä. Meillä helpotti jo paljon kun saatiin Taalle uusi pöytä, vaikka tuossa vielä muutama vaalea hylly onkin. Ja onneksi keittiö on erillinen huone niin ruokapöydälläkään ei ole niin suurta merkitystä.
   Onneksi hei melkein kaiken voi maalata ja tuunata hätätilanteessa, jos jaksaa. ;)

   Delete
 2. Noi lasikuvut on jotakin niin jumalaista että kuolen nestehukkaan silkasta kuolaamisesta ♥_♥

  Olen huomannut itse olevani sisustuksen kanssa hienoinen natsi, haluaisin että kaikki peruskalusteet meidän kämpässä olisivat joko mustia tai valkoisia ja värit tulisivat sitten koristeista kuten sohvatyynyistä, matoista, tauluista yms. Pidän tietynlaisesta yksinkertaisuudesta ja tilavuudesta, haluan kaikki ''krääsät'' piiloon ja suurimman osan pinnoista tyhjiksi jotta sinne tänne sitten mahtuu koristeita. Tykkään hurjasti puupinnoista, lampaantaljoista, rottingista ja mehikasveista (vaikken ole vielä saanutkaan pidettyä yhtäkään hengissä...) Mekin muutettiin vasta pari kuukautta takaperin uuteen kämppään, eikä sisustus tunnu oikein vieläkään olevan kohdillaan. Tietty kun toisen ihmisen kanssa asuu niin on pakko tehdä kompromisseja, vaikka kuinka inhoankin nimen omaan sitä ettei kaikki kalusteet ole samaa värimaailmaa niin olisi aika törppöä heivata toisen täysin toimivat huonekalut kaatikselle sen takia : D Ehkä mäkin saan joskus aikaiseksi tehtyä kämppäpostauksen jahka olen siihen jotenkuten tyytyväinen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, nuo kaikki ns. väärän väriset vaaleat kalusteet ovat Taan, jolle sisustus ei ole mikään hengen asia. Toisella on aina semmoista kamaa, jota ei itse haluaisi katsella, mutta minulla tätä tavaraa on varmasti miljoona kertaa enemmän, joten en voi valittaa. Kompromissien kanssa on pakko yrittää vaan elää.

   Odotan innolla sun kämppäpostausta. :)

   Delete
 3. Meillä ei ole oikein minkäänlaista sisustusta, kun ei yksiöön oikein mahdu. Mustavalkoisena olen ne vähäiset huonekalut pitänyt, lukuun ottamatta keittiötä jossa on harmaata ja vaaleansinistä vähän pakon edestä, kun lattia on kamala kivilattiaa muistuttava muovimatto ja kaapit vaaleansinisiä. Matto on vaaleansininen, verhot samaa sävymaailmaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksiön sisustaminen on tuskallista! Varsinkin jos ei asu yksin.

   Delete

Post a Comment