Home alone

Yksin kotona 4 päivää peräkkäin on omituista aikaa. Taa ja minä ei kumpikaan olla kauhean meneviä ihmisiä, joten yhtä tai kahta yötä pitemmät reissut poissa kotoa ovat harvinaisia.


Harvinainen tilanne herätti minut miettimään, miten kuluttaa tämä kaikki aika. Mitä oikein voin tehdä?

No, voin ottaa vastaan vaikka taloustutkijan, joka tutkii taloutemme kulutuskäyttäytymistä. Voin katsoa ällöttäviä tyttöhömppäleffoja, jotka saa poikien niskakarvat pystyyn ja naaman vääntymään. Voin tehdä supersiivouksen.  Voin kirppistellä itselleni hepeneitä. Levittää kaikki keskeneräiset projektit keskelle lattiaa pariksi päiväksi, ilman että ketään häiritsee. Voin syödä päivän ensimmäisen lämpimän ruoan ihan mihin aikaan tahansa tai olla syömättä sitä ollenkaan. Nukkua keskellä sänkyä. Hikoilla keskellä olkkaria tehden epätoivoisen näköisiä vatsalihasliikkeitä, ilman pelkoa siitä että kukaan nauraa, kannustaa tai ohjeistaa. Piirtää kesken jääneitä tilaustöitä rauhassa. Lakata kynsiä, eikä kukaan valita hajusta. Tai voin ottaa itsestään kuvia, ilman että tarvitsee tuntea oloaan vaivautuneeksi ja typeräksi...


Onneksi neljä päivää menee nopeasti ohi. Taa tulee tänään takaisin kotiin. Sänky tuntui kovin yksinäiseltä ja nukkumisesta ei oikein tullut mitään muuttuneiden olosuhteiden vuoksi. Onneksi Roottori on seurallinen otus ja valloitti Taan tyynyn jossain vaiheessa yötä ja peitti kaikki omituiset äänet kehräyksellään.


Viihdyttekö te yksinään vai onko kivempi kun kotona on joku muukin? Mitä te teette yksin kotona?English:

Being home alone for 4 days is very weird. I'm not very outgoing person, neither is Taa, so we rarely ever get to spend more than day or two home alone.
This new situation raised up a question: how to spend all this time?
Well, I can welcome a market researcher who studies how we spend our money. I can watch those movies that make boys sneer. I can clean the whole place up. I can indulge myself with some second hand fineries. I can lay out all my unfinished projects on the floor and leave them there without bothering anyone. I can eat my lunch whenever I want or not eat it at all if I want. ...sleep in the middle of the bed. ...sweat on the living room floor trying to do some sit-ups. ...polish my nails without having to listen to someone complain about the smell. Or I can take pictures of myself without having to feel stupid or uneasy.
I'm glad that four days goes by quickly. Taa comes back today. The bed feels so lonely at nights and I find it hard to sleep. Luckily Predator is a very social pet and takes over Taa's pillow at some point of the night when he's away and overpowers all the weird noises of the night with his purring.
Do you enjoy time alone or do you like it better when someone's at home besides you? How do you spend your time home alone?

Comments

 1. Viihdyn yksin, mutta tykkään et talossa on muitakin, niin että tarvittaessa pääsen kuitenkin omaan rauhaan.
  Ihana muuten sun huulipuna ja makee oksasommitelma (? Tai joku ) ! Hyvä maku sulla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos. :) Oksasommitelma on ihan vaan jotain Suomalaisen kirjakaupan tekokasveja.
   Toi on just kaikkein paras ratkasu että on ihmisiä paikalla, mutta on jokin pakopaikka, ettei niiden kanssa tartte olla tekemisissä kokoaikaa.

   Delete
 2. Itsekseen kotona olemisessa on todellakin ne omat puolensa, saa syödä sipsejä vaikka aamupalaksi ja käyttää kunnolla aikaa esim. vaatekaapin tutkiskeluun ja kukaan ei ole tuomitsemassa :D

  ReplyDelete
 3. Vaikka yksin ollessa onkin ikävää, ettei herää toisen vierestä, saan kyllä yksin paljon paremmin nukuttua. Ei ole ylimääräistä melua (meen yleensä paljon ennen Eetua nukkumaan), en hätkähdä hereille, kun toinen tulee sänkyyn, en herää keskellä yötä siihen, kun toisen kyynärpää painaa kylkeen.

  Juur olin pari yötä yksin, kun avopuoliso oli kaverin viikonlopun mittaisilla polttareilla. Mulla oli eilen kakkukahvit täällä mun luona, joten sitä silmällä pitäen kulutin perjantaistani 3h siivoten, lauantaistani 3h leipoen. Loppuaika meni American horror storyn parissa. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me mennään nukkumaan aina mahdollisuuksien mukaan samaan aikaan niin ei tule häirittyä toista. En myöskään yleensä herää Taan töihinlähtemiseen aamulla. :)

   Delete
 4. Asun yksin ja saan olla aina yksin. Tämä toki maksaa, kun vuokria ei ole ketään jakamassa, mutta on tämä sen arvoista ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mikäs siinä jos tykkää :D

   Delete
 5. Viihdyn kyllä itekseen päivät, mutta yöllä on outoa jos ei ukko ole vieressä. Tulee kuunneltua kaikkia rapsahduksia ihan neuroottisena, kun muutenkin olen huonouninen. Kesällä opin vähäksi aikaa siihen, että mies menee (yksiössä) keittiöön katsomaan videoita ja tulee myöhemmin sänkyyn, että minä pääsen nukkumaan aikasemmin, mutta nyt tuo turjake on töissä, niin käydään samoihin aikoihin nukkumaan. Yleensä minä silti ensin :D Minusta on parasta käydä nukkumaan samaan aikaan, inhottaa jos menee rytmit sillä tavalla päällekkäin että toinen tulee paljon myöhemmin nukkumaan ja nukkuu aamulla paljon pitempään. Menee ns. hukkaan aikaa, vaikka jos unirytmit vaan on erilaiset, niin ei kai sille mitään mahda. Yksiössä ei oikein onnistu, kun kaikki on samassa huoneessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo yksiössä on ihan mahdotonta edes yrittää olla erilaisilla unirytmeillä jos on yhtään herkkäuninen. Minä onneksi nukun kun tukki jos talossa on joku muu paikalla, vaikka tämä pitäisikin ääntä. Kaipaan sitä turvallisuuden tunnetta enemmän kuin rauhaa.
   Nyt kun olen työtön niin yritän pysyä Taan unirytmin mukana, ihan kohteliaisuudesta, vaikka olenkin luonteeltani kauhea yökukkuja.

   Delete

Post a Comment