Best smaller blogs

/Parhaat pienet blogit –haaste!


"Haasteen tarkoituksena on tuoda esille pieniä alle 100 lukijan blogeja. Esittele viisi suosikkiasi ja kerro lyhyesti mikä niissä on hyvää. Lopuksi valitse viisi bloggaajaa, jotka haastat kertomaan omat viisi suosikkiaan!"

Tea and Vanity blogin Maru haastoi minut esittelemään suosikkiblogejani, joilla on alle 100 lukijaa. Selatessani lukulistaani sain huomata, että moni blogi, niin pienet kuin isotkin, joissa oli paljonkin potentiaalia, eivät ole päivittäneet enää moneen kuukauteen. Päätin jättää tällaiset blogit pois tästä katselmuksesta, sillä vaikka ne olisivat kuinka inspiroivia tahansa, niin valitettavasti kuollutta / tauolla olevaa blogia on ikävä alkaa seuraamaan.

Samat pikkublogit varmaan tulevat pyörimään monen saman haasteen saaneen listalla, sillä blogger nimittäin on tehnyt uusien blogien löytämisestä yllättävän hankalaa, kun enää ei voi lukijalistojen kautta bongata uusia ihmisiä. Sweet Pandemonium

Kauniin MoonLilyn lifestyle-blogissa viehättävät erityisesti asukuvat ja sekalainen arkihöpinä. Blogissa on myös mielenkiintoisia eko-juttuja, sekä herkullisia ruokakuvia. Tykkään kuitenkin eniten siitä, että blogin kuvat ovat aidon oloisia, eikä niitä ole ylimuokattu mainoskuvamaisiksi, niin kuin nykyään monessa harrastelijablogissa ammattiblogien tapaan on tapana.Mekkoaddiktin vaatekaapissa 

Mekkoaddiktin vaatekaapissa on ihana ripaus tylliä arkipäiviin. Normaalisti retro- & vintagetyyliä harrastavat vievät tyylinsä ihan äärimmilleen tukkalaitteineen ja pin-up -poseerauksineen, eikä näihin näin ollen pysty samaistumaan ollenkaan, mutta tässä blogissa sitä ongelmaa ei ole. Postaukset eivät jää pelkkiin asukuviin vaan ne myös kertovat yksityiskohtaisesti esitellyistä vaatteista ja on höystetty mielenkiintoisilla ja hauskoilla arkipäivän kommelluksilla sekä ajatelmilla. Tähän blogiin ei helpolla kyllästy! Mustan Veen Värssyt

Ravenin blogi on minulle suhteellisen uusi tuttavuus, vaikka ilmeisesti hieman vanhempi blogi onkin. Mutta, olen kovin inspiroitunut tämän tytön upeaakin upeammasta tukasta. Lyhyitä keveitä ja monipuolisia postauksia – kyllä!Tea and Vanity

Kauniit kuvat, ytimekkäät tekstit ja inspiroivat jutut, jotka saavat minut useimmiten muistamaan, että kaapissamme on juomatonta teetä. Blogin aiherajaus on mielenkiintoinen ja blogin nimi tukee tätä hyvin. Tee-postausten lisäksi odotan innolla aina Marun DIY- ja sisustusjuttuja.NOT SO DAMN MAINSTREAM

Iidan värikäs blogi iloisine kuvineen ja monipuolisine aiheineen imaisee helposti mukaansa. Vaikka kaikki kevyet tukkajutut ja elämän ilot ovatkin kivaa seurattavaa, vähän painavammista aiheista vaahtoavat postaukset ovat nousseet suosikeiksini. Yhä useamman soisi avaavan suunsa esimerkiksi body shamingista ja naisten asemasta.


Viiteen ei kaikkia mahtavia blogeja valitettavasti saa mahtumaan, joten haluan haastaa muutaman muun inspiroivan bloggaajan, jotka eivät tuohon listaan päätyneet:
Henni, danse bizarre
Saastapallo, Ikuisesti ihan sama
Mikla, Metanoia


Ja sitten vielä yhteisesti kaikille: Millä te löydätte uusia blogeja? Millainen blogin pitää olla, että se nousee suosikkeihisi? Minne blogit katoavat?In English:

The goal of this challenge is to introduce small blogs with less than 100 followers. Introduce five of your favourite blogs and tell shortly what do you like about them. Then challenge five bloggers to present their favourites!
Maru from Tea and Vanity challenged me to introduce my favourite blogs that have under 100 followers. While I was looking through the blogs that I follow, I realised that many of them, big and small, with lots of potential have disappeared or the author hasn't updated in a while. I decided to exclude those blogs, no matter how inspiring because it's not fun to follow a dead blog.
I'm not going to translate the blog introductions, because all of those blogs are in Finnish and their main focus group is Finns. But, as we Finns are very international, many authors do include translations or abstracts in English. The blogs that include some form of translations are Tea and Vanity, Mekkoaddiktin vaatekaapissa and Sweet Pandemonium
There are lots of good and inspiring blogs out there that really deserve to get introduced. So please do also check the ones that I chose to challenge.
How do you find new blogs these days? What qualities make a blog so good that it ends up in your favourites? Where do all the blogs disappear?

Comments

 1. Ah vitsi iso kiitos haasteesta ja maininnasta! <3 Mulla ei ole mitään hajua mistä etsiä hyviä blogeja!? :O Kaikki mitkä on päätyny omaan lukulistaan on tullu jotenkin kavereiden kautta. Yleensä lisään blogeja jotka on ns luovia ja tekevät jotain omaa sisältöä (kuvataiteet, askartelu ja muut käsityöt). Pari alternative style blogia oon myös lisännyt vaan koska ihminen itse kiinnostavan näkönen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omista kavereista ei apua ole kun kukaan ei bloggaa ja blogituttujakin on vaan pari. :D Lisää kuvataideaiheisia blogeja olisi kiva löytää...

   Delete
 2. Näin niitä löytyy! :) Tai selaamalla muiden blogilukulistaa bloggerissa tai bloglovinia tai tykkään itse myös käydä katsomassa uusien lukijoiden mahdollisia blogeja ja muihin blogeihin kommentoineita tyyppejä yms yms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Harmittavan usein vaan tuntuu tämmösissä pyörivän samat nimet niin itse harvemmin hyödyn näistä. :(
   Lukijat gadgetin kautta löysi ennen omien seuraajiensa profiilin ja kirjoittamat blogit, mutta jostain syystä se ei enää toimi vaan näyttää ainoastaan henkilön lukulistan. Pitää vaan toivoa että uudet lukijat älyävät kommentoida. :D

   Delete
  2. Mie jo mietinkin, että miten eikö kukaan enää päivitä blogeja, kun näkyy vain lukulista. Miekin nimittäin etsin uutta luettavaa nimenomaan lukijoiden/kommentoijien profiilien kautta etsimällä.

   Oli oikein ilahduttavaa päästä listalle. Kiitos paljon kunniasta. Kiva, että joku pitää hiustenlaittotaitoni puutetta positiivisena asiana :'D

   Delete
  3. Joo ihmettelin aluks itekin, että kumma kun porukka ei enää tee omia blogeja, mutta syy olikin bloggerin. Harmittaa hirveästi!

   En yhtään epäile ettetkö sä niitä osais laittaa. :'D ♥

   Delete
 3. Voi kiitos maininnasta! Teepostauksia on taas muutama työn alla. Löysin omaankin lukulistaan tästä yhden uuden blogin! :) Kivoja blogeja tuntuu kyllä olevan nykyään tosi haastava löytää. Yleensä bongailen lukulistalle uutta tavaraa fb:n bloggariryhmistä. Haasteena vaan on se itseä kiinnostavien blogien löytäminen kaikkien fitness- ja perheblogien keskeltä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just kirosin muutama päivä sitten Taalle että fb:n kautta löytyy vaan lähinnä fitness-, massasisustus- ja mammablogeja. :D Se alternative blogs finland ryhmä taas on vähän kuollut ja epäsosiaalinen ryhmä!

   Delete
 4. OI, ISO KIITOS! :D On kiva kuulla, että jotkut tykkäävät näistä mun vaahtoamispostauksistani, vaikka niin kovasti aina mietin, kannattaako juttuihin ottaa niin rankasti kantaa - etenkin, kun bloggaa omalla naamalla ja nimellä.

  Ps, on ihanaa törmätä tällaisiin alternatiivisempiin blogeihin tämäntyylisissä listauksissa! Kiitos, saatan poimia tästä pari uutta tuttavuutta omalle lukulistalleni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottahan tuo on että omalla naamalla ja nimellä saattaa olla vähän riskialtista ottaa kantaa asioihin, mutta saattaahan joku vetää herneen nenään vaikka ihan vaan hiusten väristäkin ja alkaa sen takia trollaamaan ja vainoamaan. Netin iloja...

   Kiva jos löytyi jotain seurattavaa! :)

   Delete
 5. Voi vitsi! Kiitos tästä kunniasta! Ilmeeni oli aika "priceless", kun bongasin oman blogini tästä listasta! O_O Haha! Kiits-kiits! :)

  Ja tuohon siun kysymykseen: Ite oikeastaan kiinnostun ehkä just itteni tyylisistä blogeista ja näitä bongaankin Alternative Blogs -facebook sivulta. Siunkin blogi tuli siellä vastaan ja ensmäisenä kiinnitin huomion siun ihanaan banneriin! :)

  Useilla blogeilla on taipumus pitää välillä hiljaiseloa ja näitä jääkin odottamaan, että milloin sieltä herätään uudelleen. Sinänsä olisi kiva kuulla edes miksi taukoa pidetään ja minne kirjoittaja on hävinny. Toisaalta syylistyin itsekin tuohon "hiljaiseloon" kun odotin tyttöäni; tuntui vaan siltä, että tarvihti vaan aikaa itelle ja valtavalle mahalle :D

  Pitää viel sanoa, että piristit kyllä hurjasti miun pöhnöistä päivääni! ^^ Thx!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ole hyvä!

   Tauot on ihan ok, mutta kun se venyy kuukausiin ja jopa vuosiin niin pistää ihmettelemään, palaako bloggaaja ikinä vai ei. Toisaalta, eipä se kirjoittaja varmaan itekään aina tiedä tuleeko takaisin vai ei?

   Delete
 6. Thanks for bringing to my attention, I'll check them out at some point when I get time

  ReplyDelete
  Replies
  1. I hope there's something you find interesting. :)

   Delete
 7. Oi, justiinsa harmittelin, että nykyään monet bloggaajat ovat tauolla tai lopettaneet ja olin aikeissa etsiä uusia blogeja seurattavaksi. :D Tästä sinun listasta löytyi heti useampi uusi tuttavuus!

  ReplyDelete
 8. Oi kiitos paljon! :) Yleensä löydän blogeja muiden blogien kautta, monta blogia olen löytänyt selaamalla toisten lukulistoja, mutta nytkö se on hävinnyt bloggerista! Mua ärsyttää tuo uusi blogger, jostain syystä en tuosta uudesta huomaa blogiini tulleita uusia kommentteja ja sitten ne tulee julkaistua monta päivää myöhemmin. Noo ehkäpä tota oppii käyttämään!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä!

   Tuolta lukijat palkista kun yrittää tutkia omia ja muiden lukijoita niin saa auki vaan lukijan lukulistan, eikä pääse käsiksi lukijan omaan profiiliin enää mitenkään. Hirveän hankala selittää :D Uusi blogger on kyllä kaikin puolin hirveä!

   Delete

Post a Comment