Home decor 2017: Kitchen


Jos makkari oli yleisilmeeltään suhteellisen tumma niin keittiö on sitten aika vaalea. Minulle keittiö on paikka, jossa vaan tehdään ruokaa ja säilytetään sitä. Toki keittiön pöydän äärellä tulee istuskeltua kavereiden kanssa, mutta muuten me ei sielä paljoa aikaa vietetä. Satunnaisesti syödään pöydän ääressä, yleensä viikonloppuisin aamupalaa, mutta muuten ruoka syödään melkein poikkeuksetta olkkarissa.

Keittiö on Taan aluetta, koska Taa on meillä se, jota kiinnostaa ruoanlaitto. Jos Taa on pidempään poissa niin mun ravinto koostuu eineksistä, noutoruoista tai jostain maailman helpoimmasta kuten nuudelia + kanaa + Uncle Ben's kastike.

Mutta takaisin siihen sisustukseen...


Pidän hieman lomaa Karkkipäivä-verhoistani, jotten vaan kyllästyisi niihin, joten siksi kovin mustavalkoinen yleisilme tällä kertaa. Verhokappa on kirppislöytö ja taitaa olla Marimekkoa. Marimekosta en noin muuten välitä yhtään, mutta tämä oli ihan kiva. Sivuverhot ovatkin sitten makkarin puolelta, kun en löytänyt uusia keittiöön kun ei ole enää Anttilaa, josta etsiä yksinkertaisia halpoja verhoja.


Omituisin sisustuslöytö vähään aikaan on keinonahkainen kaitaliina. En tiedä, miten mummojuttuna kaitaliinoja noin yleisesti ottaen pidetään, mutta tämä ei ainakaan ole sitä. Minusta kaitaliinat ovat kivan keveitä sisustuselementtejä. Tämä kummallisuus tarttui mukaan Jyskiltä, josta bongasin myös mustavalkoisia tiskirättejä.


Kisun nurkkaus ei yleensä ole näin siisti, kuten varmaan voitte arvata. Kissan leluhiiriäkin on keittiön lattiat täynnä kun niiden virallinen säilytyspaikka on Roottorin mielestä jääkaapin alla ja vesikupissa. Yksi ruokakuppi sen takia että Roottori ruokailee märkäruoan kupista ja naksut tarjoillaan aktivointilelujen kautta. Eli meillä on lattialla hiirten lisäksi papanoita.


Tiskirättejä, pöytäliinoja, rojua ja verhoja siis. Muutenhan keittiötä on aika hankala sisustaa kun keittiön ilmeen määrittää pitkälti ne keittiön tasot, kaakelit ja kaapinovet yms. kiinteät jutut. Tällaista vaaleaa sävyjen kakoniaa en omaan keittiööni ikimaailmassa valitsisi, mutta vuokrakämpässä ei voi oikein voi muutakaan kun vaan sopeutua. Eiväthän nämä siis hirveimmästä päästä ole. Eivät vaan minua. 


Ruokapöytä ja tuolitkin ovat Taan valitsemat. Omiin ruokapöytähaaveisiini kuuluu tummennettua lasia ja kromia sekä Vitran Eames DSR mustat tai valkoiset kromijalkaiset tuolit.In English: 

Our bedroom might be dark but the kitchen isn't. To me kitchen is place to store and prepare food. We rarely ever eat or spend time there, unless we have some friends over. On some weekend mornings we have breakfast there but otherwise all the eating happens in living room. I spend less time in our kitchen than Taa, because he's the one who makes the food around here. 
Anyhow, back to the decor...
I'm taking a break from my Karkkipäivä curtains so that I wouldn't get bored with them. Hence the very black and white overall look. The valence curtains are from flea market and might be by Marimekko. I usually don't care for Marimekko but these looked nice. The side curtains are from my bedroom because the store I used to get these kinds of simple curtains went bankrupt and I couldn't find new ones elsewhere. 
The most peculiar decor find in a short while is the faux leather table runner. I don't know how granny thing table runners are generally speaking, but I really like them. They are simple and light decorative objects.
Predator's feeding area isn't usually as clean as in these photos. He's such a pig sometimes. Toy mice are regular visitors in our kitchen because kitty seems to think that their official depository is under the fridge or in the water bowl. There's only one feeding bowl because Predator gets his dry food from activation toys.
Dish cloths, table runners, junk and curtains it is. The kitchen in a rental apartment is quite hard to decorate otherwise, because the overall look is defined mostly by the kitchen countertops and other immovable surfaces. I admit, these are not the worst ones ever, but I wouldn't have chosen these myself. What can you do but to adapt. 
The table and chairs are Taa's. I dream of table with dark tinted glass surface and chrome legs, and Vitra's Eames DSR chairs in black or white and with chrome legs.

Comments

  1. Ihana tuo ikkunan ympäristö! Kauniita tavaroita ja tykkään kovasti myös noista verhoista. Meiltä löytyy sisustuksesta Marimekkoa vain mustavalkoisten Kivi-pussilakanoiden muodossa. Unikko varsinkaan ei oikein iske, etenkään isona pintana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marimekko on vähän hankala. Unikkoa tungettiin joka väliin 2000-luvun taitteessa niin siihen kyllästyi pahemman kerran. Mutta esim. Kivi, Kaivo ja Räsymatto -kuosit mustavalkoisena ovat ihan ok. En mä niitä silti kotiini kaipaa.

      Delete

Post a Comment