Second-hand dress madness

Joskus Uffi yllättää. Niinkin paljon, että kolmelta Uffilta löytyy yhteensä 6 mekkoa saman viikon aikana. 6! Kaksi oli ihan oikeaan tarpeeseen ‒ perusmustia trikoomekkoja kuviolegginssien kaveriksi. Loput olivatkin sitten ihan vaan ”Vau, toi on pakko saada, varsinkin kun se maksaa noin vähän!”, ja sillä vähällä tarkoitan 3-4€. Eipähän voi vahingossakaan enää valittaa, ettei olisi mitään päällepantavaa.


Käytiin Marun kanssa pyörähtämässä Uffilla kun se nyt oli siinä ihan lähellä ja sielä oli alkanut alet. Etsimättä oikeastaan mitään tiettyä, havahduin siihen, että roudasin läjän mekkoja sovituskoppiin. Trikoomekot löytyivät ensin ja niitä olisi löytynyt vaikka millä mitalla lisää myöhemmin, mutta tarve oli täytetty. Mäkin osaan siis vetää johonkin rajan! :D

Samalla reissulla mukaan tarttui myös kukkamekko (Vero Moda). Viimekesältä kaapissa on jo kaksi kevyttä kukkamekkoa, mutta tämä oli ensimmäinen, joka on oikeasti kuvioltaan hieno. Ne muut kaksi taitavat joutaa kirppikselle tai tuunattavaksi tämän johdosta. Jouduin kyllä tätäkin hieman tuunaamaan helman reunasta, sillä siinä oli rypytys ja näin ollen se muodosti vartalolleni erittäin epäimartelevan pussin. Pussihan se edelleen on, mutta ei enää niin paha. Mikseivät imartelevat vaatteet ole ikinä kivaa kuosia ja toisinpäin?


Seuraavana päivänä ja seuraavalta Uffilta matkaan tarttui jo aiemmin kesällä ihailemani ”maailmanloppumekko” (Gina Tricot). Kaappini on jo pitempään kaivannut tällaisia hieman post-apocalyptisia (tai steampunk-tyylisiä) vaatekappaleita. Ihan supermukava kotimekko, jolla kehtaa myös lähteä ihmisten ilmoille.


Samasta rekistä poimin myös tämän sydänkurkistusaukollisen yksilön (Katrus), johon rakastuin silmittömästi, vaikka se toki olisikin ollut parempi mustana tai punaisena. Viitsisiköhän sen värjätä?


Viimeinen reissu, kolmannelle Uffille, oli ihan vaan sitä, että kissalle piti hakea lisää ruokaa ja minä laiska otin mieluummin bussin Itäkeskukseen, kuin kävelin kahden kilometrin päähän Kaareen, jossa ei olisi ollut muuta nähtävää kuin ne kissanruoat. Olin siis koko viikonlopun yksin ja kaipasin jotain muutakin kuin Schesir-pakettien katselua ja kissan ruokaulinoita. Opastin jotain hämäläisiä turistejakin samaan suuntaan ja kävi ilmi, että meillä on yhteisiä tuttuja Rengossa. Pieni maailma.


Mutta siihen mekkoon! Viimeinen löydökseni oli siis tämmöinen perhosmekko (H&M), jonka bongatessani silmäni muuttuivat lautasiksi ja kiilasin jonkun mummelinkin hyökätessäni rekille. Sori! Kurkkasin mekon kokoa ja mieleni valahti. 42! Tämähän on varmasti koon tai kaksi liian iso tisseistä! Otin sen kuitenkin sovituskoppiin mukaani uhoten, että jos se on suuri, ostan sen silti, puran ja teen siitä jotain muuta. Kolme euroa ‒ kyllä sillä hintaa, eikö? Mutta kuinkas ollakaan, mekko olikin sopiva! Ihan inasen liian iso rintojen kohdalta, mutta ei niin pahasti, etteikö sitä korjaa täytetymmillä liiveillä. Kaikkialta muualta täydellinen. Kuka näistä ko’oista enää tietää. Kaapistani löytyy nyt vaatteita väliltä 36-42, joten...

Siinä kaikki kuusi mekkoa. Trikoomekot varmaan kokevat lyhennyksen kunhan jaksan vaihtaa saumuriin mustat langat. Kaiken tämän shoppailusekoilun päätteeksi kielsin itseltäni sunnuntaina Korjaamon kirppiksen, siivosin kämpän ja tein vielä lupaamiani projekteja pois alta. Häpeäisin ehkä, jos olisin maksanut mekoista yli 4€ kappaleelta, mutta tuolla hintaa en vaan oikein osaa.

Mikä on sun suosikki?


In English:
Sometimes UFF (expensive second-hand store) surprises. So much so that I found 6 dresses in one week! 6! Two of them were plain black tricot dresses which I really needed for to use with leggings that have colourful patterns. The rest of the dresses I bought just because they were cheap (3-4€) and pretty. Now I truly can’t complain I have nothing to wear.
We visited the first UFF store with Maru when we were at the centre because it was close by and there was sale. The black dresses were the first ones to be found, and I would have found even more of them but two was enough for me. From that same UFF I also found a striped flower print dress (Vero Moda). I already have two flower print sundresses in my wardrobe but neither of them have a print this pretty, so I think I’ll sell or modify them both. I also had to tweak this a little since it had a puckered (? wrinkled?) hem, which doesn’t look good on me. It still looks a bit odd on me but it's much better than before.
On the next day at the next UFF I found a beige post-apocalyptic/steampunkish dress (Gina Tricot) that I had been admiring earlier this summer. It’s super comfy to wear around the house and I don’t have to change if I'm to go out. At the same rack I also found a dress with a heart shaped hole on the cleavage (Katrus) and fell in love it the second I saw it. Even though it would have been more perfect in red or black. Should I dye it?
The last trip to a third UFF was just because I was bored of being alone in the house, because Taa was away for the weekend, and cat needed food. Instead of walking to the nearest pet store I took a bus to Itäkeskus (huge shopping mall at east Helsinki). I also helped some Finnish tourists to the right bus and found out we know some same people from my home town. Small world... They were headed to Itäkeskus as well. Anyways. The last dress was a gorgeous butterfly dress (H&M). Mesmerised by the glimpse of the dress, I charged to the rack only to get my hopes down. The dress was size 42! It must be too big from the top. I took it to the fitting room anyways, muttering to myself that I would buy it even if it didn't fit, but to my surprise, it did fit. It has some extra space at the boob area, but otherwise it's perfect. Nothing you can't fix with extra padded bra. It’s weird how sizes vary. I now have clothes between 36 and 42 in my wardrobe…
So that's all of them. After all this shopping madness I forbade myself an another flea-market event, cleaned up the apartment and drew some pictures that I had promised to draw. I might be ashamed after all this shopping if I had spent more than 4€/dress, but I just can't at that price.
Which one is your favourite?

Comments

 1. Ei vitsi miten mahtava kirpparisaalis yhdeltä viikolta! Tykkään kovasti varsinkin tuosta maailmanloppumekosta ja siitä missä on olkapäissä paljetteja. Jotenkin olen karttanut paljetteja yleensä, mutta nyt pikkuhiljaa on alkanut houkuttelemaan vaatteet joissa on mustia tai mattapintaisia metallinsävyisiä paljetteja :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo paljetteja on tullut karteltua, mutta noin pienenä yksityiskohtana ne on itse asiassa aika kivoja. Haaveilen myös vähän niistä kaksipuoleisilla paljeteilla tehdyistä kuvioista, joissa paljetteja kääntämällä saa uuden kuvion.

   Delete
 2. Great finds I love second hand stores it always fun not knowing what'll you'll find.
  I really wish there was a universal sizing system. I have things from size uk 8 to xxxl that all fit me.Sizing is just confusing.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I wish that too! Would make ordering much easier. What's more confusing is that sizing sometimes varies within just one store/brand. H&M is a good example of that. I never know what size to get.

   Delete
 3. Onpas löytynyt ihana saalis :)
  Oma lempparini oli sydänkurkistusaukollinen! Haluaisin löytää itsekin sellaisen...
  Ps. Itse olen värjännyt esim. kirkkaan pinkin trikoopaidan mustalla tavallisella värjäysaineella ja lopputulos oli kuin olikin synkän musta! Vain saumoissa olevat langat jäivät värjäytymättä, mutta ei siis ollenkaan huonompi idea tuunata värjäämällä ko. mekko mieleiseksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän kurkistuaukollisen mekon tekokaan olisi mikään mahdottomuus. :) Leikkaa vaan sopivaan mekkoon reiän ja huolittelee.
   Mulla on vähän kakspiippusia kokemuksia vaatteiden värjäämisestä. Langat joo ei värjäydy ikinä, mutta saattaa myös tulla esiin jotain näkymättömiä tahroja, joihin se väri sitten tarttuu erilailla. Ja viimeisin mustalla värjääminen ei onnistunut. :D

   Delete
 4. Tuo sydänpilkistysreikäinen mekko on kyllä aivan ihana! Niin kuin sanoit, punaisena täydellinen mutta myös tuossa värissä ihana ja sopiva arkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tavallaan olen jo tottunut väriin ja sen yksinkertaisuuteen. :) Mekko pitää ihanan matalaa profiilia, mutta ei kuitenkaan liian tuon reiän ansiosta.

   Delete

Post a Comment