Draw this again: Shopaholic

Draw this again -haaste on hauskin piirustushaaste minkä tiedän. Oman kehittymisen näkeminen on huumaavaa ja saa hyvälle tuulelle. Kaiken tämän lisäksi on myös hauska pitää elossa vanhoja ideoitaan.


2007 

Piirsin kuvan ensimmäisen kerran vuonna 2007. Tuolloin fanitaide ja crossoverit olivat lähinnä sydäntä ja varsinkin Disney-hahmot. Mielestäni oli erittäin loogista, että jalat saadessaan Arielista tulisi kenkähullu. Shoppailuintoa selittää Arielin kiinnostus ihmisten maailman esineisiin ja keräilyinto.

Aloitin myös digitaalisen piirtämisen harjoittelun kunnolla. Välineinä minulla tuolloin oli Gimp ja hiiri, ja ääriviivat olin piirtänyt kuulakärkikynällä. Omituiset värivalinnat selittyvät osittain sillä, että työskentelin läppärillä ja sen värintoisto sekä näytön kirkkaus olivat omituiset.


Huonoa: 
· anatomia
· väripaletti
· perspektiivi
· liian vahvat tekstuurit
· Nemon surullinen ilme
· tyylin kehittymättömyys

Hyvää: 
· Ariel katsoo Nemoa
· Arielin asettelu kuvaan
· Katse kohdistuu ensimmäisenä kasvoihin

2010 

Halusin kokeilla piirtää kuvan uusiksi, sillä pidin ideasta ja kuva sai deviantArtissa edelleen tykkäyksiä. 2010 olin innostunut viemään tyyliäni poispäin selkeästä Disney-tyylistä ja tavoittelin hieman realistisempaa. Halusin myös sitoa kuvaa enemmän piirrettyihin muuttaen Arielin mekon ja antaen kenkäkaupalle nimen. Käytetyt välineet olivat edelleen samat kuin vuonna 2007. 


Huonoa: 
· katse ei kohdistu kuvassa oikein minnekään
· rauhaton
· väripaletti
· hahmojen ilmeettömyys

Hyvää: 
· perspektiivi on parantunut edellisestä
· tyhjää tilaa
· varjostukset
· rauhallisemmat värit ja tekstuurit

2014

Tässä välissä sain Photoshopin ja Wacomin, jotka vaikuttivat paljon työskentelyyni. Ajattelin, että nyt olisi hyvä aika piirtää kuva uudestaan, sillä edelliset versiot saivat edelleen tykkäyksiä, mikä ärsytti kovasti, sillä pidin niitä ihan hirveinä. En enää ollut enää samalla tavalla kiinnostunut crossovereista, joten jätin kaikki muut hahmot kuvasta pois. Halusin kuitenkin sitoa kuvaa yhä enemmän Disneyn -piirrettyihin, joten tein kengät muistuttamaan eri Disneyn-prinsessoita. Halusin kuvaan myös jotain syvällisempää, joten muutin Arielin sovittaman kengän muistuttamaan suomuja ja lisäsin tämän vanhan simpukka-liivit kuvaan laukun muodossa. Tuotemuotoilu oli lähellä sydäntä tuolloin. Vaatteet vaihtuivat arkisemmiksi, mutta muistuttavat edelleen yhtä asukokonaisuutta elokuvasta. 


Huonoa: 
· mihin Ariel katsoo?
· kyltti häiritsevänä elementtinä
· syvyyden puute ja taustan liika selkeys
· kaikki vaikuttaa muoviselta
· liian iloinen kuva
· tikkukädet

Hyvää: 
· erilaisia kiiltoasteita
· parantunut anatomia
· väripaletti parantunut entisestä
· luonnollisempi ja dynaamisempi asento
· kuvan kokonaisidean selkeytyminen
· yhtenäisempi kuva
· varjostukset
· tyhjä tila

2018

Selailin dA kuviani ja huomasin, että on kulunut neljä vuotta edellisestä kuvasta. En ole samaan tapaan enää harjoitellut piirtämistä, joten halusin tietää, olenko kaikesta huolimatta oppinut jotain. Piirsin nopean luonnoksen Arielista paperille, skannasin sen ja piirsin ääriviivat puhtaaksi käyttäen samaa vanhaa Wacomia ja Photoshoppia. Säästin monta hyvää ideaa vuoden 2014 kuvasta, mutta palasin myös takaisin juurille, eli pystykuvaan ja normaalimpiin hyllyihin. Nemokin pääsi takaisin ja näyttää viimein siltä, kun sitä ei olisi pakotettu muovipussiin! 


Kuvan väripaletti alkaa viimein olla sitä, mitä kuviltani olen yrittänyt jo pitkään saavuttaa. Värejä, mutta hallitusti. Olen aina vihannut sitä kirkasta, hallitsematonta, valoisaa ja iloista värimaailmaa, mikä hiipii moniin kuviini. Olen myös tyytyväinen siihen, että olen löytänyt ajan saatossa jonkinlaista omaa tyyliä, joka seikkailee kaikkien vaikuttajieni, realismin ja Disneyn välimaastossa. 

Moni kritisoi haastetta siitä, että ihmiset eivät piirrä aivan samaa kuvaa vuodesta toiseen, mutta piirtämisessä on niin paljon erilaisia kehityskohteita (tyyli, asetelma, tekotapa, palettipreferenssit jne) jotka vaikuttavat kuvan kokonaisilmeeseen ja muuttuvat vääjäämättä, kun tietotaito lisääntyy. Saatat tykätä jostain edeltävästä kuvasta enemmän, mutta se yleensä kertoo lähinnä vain omista mieltymyksistäsi.

Nyt haastan teidät kertomaan, mikä tässä on hyvää verrattuna edellisiin ja mitä voisin vielä parantaa? Älkääkä puhuko mitään taustan perspektiiveistä, se ei hyödytä minua, sillä tiedän sutaisseeni sen vaan nopeasti. :D Haastan myös teidät kaikki piirustusta vähänkään harrastavat piirtämään jonkin vanhan kuvanne uusiksi!


In English:

Draw this again challenge is one of my favourite drawing challenges of all time because I love seeing how I've improved over the years and it's so much fun to see how redrawing brings life to your old ideas. 
The idea behind these ones was that Ariel would become shopaholic after moving to human world because of her interest in human made thingamabobs which she used to collect back in the sea. She also has found the wonders of shoes. And who would blame her? We all love shoes, right? Back then when I first drew this I was into crossovers, hence Nemo in the plastic bag and guys behind the window. 
I've drawn this picture 4 times now and in my opinion I've gotten way better at anatomy and rendering, my style and colour choices have also evolved, even though I've not really drawn much digitally in these last 4 years. The first two were made with Gimp using mouse, and in the last two I used Photoshop and Wacom tablet.
What do you think? Have I gotten better at all, and if yes, in which aspects have I evolved and what do I still need to improve on? I also challenge you to draw one of your old drawing again!

Comments

  1. Tosi mielenkiintoinen postaus!

    ReplyDelete
  2. Toi vikan kuvan Nemo on niin söpö! <3 Tykkään viimeisen kuvan värimaailmasta. Suomukengät ja simpukkalaukku ovat hyviä yksityiskohtia :)

    ReplyDelete

Post a Comment