Black lipstick - NYX vs. Jeffree Star

Musta huulipuna on melkein pakollinen asia meikkipussissa, mutta onko paljon hehkutettu Jeffree Starin niin ylivoimainen kuin annetaan ymmärtää? Entä, heittääkö rahansa vaan kaivoon, jos ostaa Nyxin tuotteita? Päätin pistää molemmat vertailuun lyhyen koulupäivän ajaksi.


Jeffree Star Velour liquid lipstick Weirdo
Hinta: ~20
Pakkauskoko: 5.6 ml

NYX Liquid suede cream lipstick Alien
Hinta: ~10
Pakkauskoko: 4 ml 

Weirdo | Alien

Kuvan vasemmalla puolella on Jeffree Starin Velour liquid lipstick Weirdo ja oikealla NYXin Liquid suede cream lipstic Alien. Rajauskynä on Nyxiltä.

11:15 levitys ja toinen kerros, kun ensimmäiset kerrokset olivat molemmat kuivat.


12:30 olin ehtinyt juomaan hieman smoothieta lasipillillä ja syömään pari salmiakkia. Nyxin puolen hampaissa oli kauheasti mustaa, vaikka tämän puolen hammasrivistö ei ole se, mikä normaalisti sotkeutuu, sillä se on suorempi rivistön puolikas.


17:00 mennessä olin juonut Pepsi Maxia, mutten ollut syönyt mitään smoothien jälkeen. Huulet olivat kuluneet aika tasaisesti molemmin puolin. Koulupäivän aikana ehtisin hieman korjaamaan rajausta, mutta muuten en huuliini koskenut.


Pakkaus
Pisteet Jefreelle pienestä söpöstä pakkauksesta. Olen hieman hämmentynyt kuitenkin pakkauskokomerkinnöistä, sillä Jeffreessä väitetään olevan enemmän tavaraa ja silti pakkaus on pienempi. Eh? Muuten pakkauksissa ei ole ihmeempiä eroja.

Haju
Molemmissa aivan yhtä hirveä. Ei mitenkään sietämättömän voimakas, mutta kemikaalinen. Huulilla kumpikaan ei kuitenkaan haise. 

Applikaattori
Jeffreen applikaattori on kivan pieni ja hyvän muotoinen, mutta henkilökohtaisesti en kokenut, että se olisi helpottanut prosessia mitenkään. NYXillä on kömpelön näköinen lattea applikaattori mutta ihmeekseni se ei ollut sen hankalampi käyttää. 


Levittyvyys 
NYXillä tavaraa tulee applikaattorin mukana enemmän ja on näin ollen helpompi levittää kerralla hyvä kerros. Molemmat kuitenkin levittyvät ihan hyvin ja tarttuvat huuliin yhtäläisesti. Levityksessä suosittelen huulten aukipitämistä ennen levitystä, että sisäpinta kuivahtaa hieman. Näin värin saa syvemmälle huulten väliin. 

Tahmeus/kuivuminen
Weirdo kuivuu todella ihanan silkkiseksi huulille, tuntuu melkein kuin siinä ei olisi mitään. Alien sitä vastoin jää hieman tahmeaksi, mutta ei niin pahasti, että se häiritsisi minua ainakaan. Muistampahan kokoajan että huulissa on jotain.

Sävy
Molemmat mustia ja mattaisia. Ei edes kauheasti eroa toisistaan.

Peittävyys
About samaa luokkaa. 

Kestävyys
En kyllä huomannut suurempaa eroa. NYX sotkee hieman enemmän tahmaisuutensa vuoksi ja jää hampaisiin kiinni. Rasvaisen ruoan kestoa en tällä kertaa kokeillut, mutta kaikki nestemäiset huulipunat kuluvat rasvalla, joten en kummaltakaan paljoa uskalla toivoa.


No, eipä näillä lopulta ollut niiin isoa eroa mielestäni. Weirdo on hieman mukavampi huulilla ja sotkeentuu hieman vähemmän, mutta onko hintaero sen arvoinen? Itse aion varmaan jatkossa ostaa Nyxiä sen halvemman hinnan vuoksi, ellei Weirdoa tule vastaan alennuksessa ja fyysisesti liikkeessä, sillä tilaaminen on kakkaa. Olen muutenkin neuroottisesti seuraamassa onko hampaissa väriä vai ei, niin ei se sen isompi vaiva ole sitä pyyhkiä pois.

Mikä musta teillä on käytössä? Olisiko suosituksia?


In English:
Black lipstick is almost mandatory in one’s makeup bag. But is Jeffree Star's Weirdo as good as they say? And are you just throwing your money away if you buy NYX’s Alien? 
I decided to test this out and to summarize my conclusion: NYX makes a bit more mess and feels a bit more gooey but otherwise they’re almost the same.
If you want to spend the money on pretty packaging, feel like Weirdo’s applicator is better and don’t want to feel the lipstick on your lips at all, then I recommend you buy Jeffree’s product. Otherwise, Alien is really doable choice. It’s cheaper and it’s as durable and black as Weirdo. They both smell as bad, spread as easily and cover as much.
So, what black lipstick do you prefer?

Comments

  1. Luin tän alusta loppuun asti, vaikka en edes suunnittele mustan huulipunan hankintaa :D hyvin kirjoitettu arvostelu siis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. :D Voihan tota hyödyntää ihan vaan brändivertailunakin senverta ettei luota automaattisesti siihen että kalliimpi ja hehkutettu merkki olis suunnattomasti parempi.

      Delete

Post a Comment