Fabrics

Tiedättekö sen tunteen, kun kangaslaatikko pursuaa? Sielä on mitä ihanampia kankaita, mutta et vaan uskalla koskea yhteenkään, koska pelkäät, että saat jossain välissä paremman idean kyseiselle kankaalle tai että et onnistukkaan tekeleessäsi. Siinä sitten voivottelet, että ompa näitä paljon ja jotain pitäisi tehdä. 


Ja seuraavaksi sitten teet sen virheen, että menet johonkin kangaskauppaan hakemaan jotain ihan pientä, kuten nappia, tai vaan ”katselemaan” ja löydätkin taas uuden aivan ihanan kankaan. Niin. No, pakko se oli siis viimein ottaa koneet esille ja kylmästi vaan leikata, että minusta ei muodostu pelokkaan potentiaalin vartijaa. 

Syntyi hame. 


Sitten mekko. 


Ja vielä olisi iso läjä kankaita ja ideoita. Sitä uskallusta ja taitoa vaan pitäisi saada lisää. Jälkimmäistä ei tosin tule, ellei harjoittele ja kokeile. Uskon, että ensimmäinenkin kasvaa, kun vaan taidot kasvavat. Mutta hyppy tuntemattomaan pelottaa aina. Paitsi ompelukonettani, joka tykkää tehdä hyppyjä tuntemattomaan kun yritän käyttää jotain uutta ommelta. 


Mitäs seuraavaksi ommellaan?

In English:

Do you know the feeling when your fabric supply box is overflowing? Too many beautiful fabrics just waiting to be turned into something wearable and you just don’t dare to touch them in a fear of ruining them or using them and then getting a better idea. 
And then, you make the mistake and browse through a fabric store again, find something awesome you can’t live without and the pile just keeps getting bigger. 
It was time for me to take out my scissors, sewing machines and just go for it. Unless I want to become the crazy fabric keeper. 
I made a skirt.  Then a dress. 
I still have so many ideas and fabrics, but I lack the confidence and skill. I know they’ll both grow if I just make stuff and practise, but it’s scary. I don’t want to ruin my pretty and expensive fabrics. 
So, what should I sew next?

Comments

  1. Oi onpas ihanan näköisiä! Mulla on monta kaappia täynnä kankaita, mutta en ole varmaan vuoteen ommellut mitään. Olisi monta ideaa toteutettavaksi, mutta kone pitäisi päivittää parempaan, se on niin huono että ompeluinto tyssää heti alkumetreillä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla sentään vaan pari kassillista, mutta jotenkin sekin tuntuu jo kauhealta määrältä säilytystilamäärään nähden. :D
      Ja ikävää kun kone kenkkuilee! Toivottavasti löytyy jostain pian uusi.

      Delete
  2. Voi miten ihania vaatteita loihdit noista kankaista <3 mistä olet kaavat noihin löytänyt vai oletko käyttänyt jo ennestään olevaa vaatetta mallina? :) itsellä on haastavaa löytää sopivaa kaavaa kun tuntuu ettei kroppani istu mitenkään päin esimerkiksi suurikäsityön kaavoihin ja oon äärettömän huono muokkaamaan mitään yms. Huono yleensäkkin ompelemaan mitään, mutta innostus olisi sitäkin suurempi :'D
    Mulla on lankojen kanssa sama ongelma. Vintillä on kolme isoa muovilaatikollista täynnä villalankoja. Odottaa uskollisesti sitä hetkeä kun raaskin/ehdin jne ne käyttää johonkin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :)
      Teen melkein aina vanhojen vaatteiden pohjalta. En osaa lukea valmiskaavoja enää ja mikään ei ikinä sopinu munkaan kropalle niin luovutin niiden kanssa. Joskus jos ihan hullulla tuulella niin kaavotan ihan ite vanhoilla lakanoilla niin pääsee tekemään testiversion.
      Ne vanhat vaatteet on nopein ja helpoin tapa. :)

      Delete
  3. Ihania kankaita ja hienoa jälkeä tuli :) Äää haluan itsekin tuollaisia printtikankaita! <3 Olenkin tuota lonkerokangasta välillä ihaillut, mutta koska kärsin samasta vaivasta eli kankaiden paljoudesta, olen vain kävellyt ohi :D Ehkä joskus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos. Mä en vaan voinu hillitä itteäni ja nyt joudunki sit ompeleen aikalailla, että saan tän kasan hallintaan taas :D Tyhmyydestä saa kärsiä.

      Delete

Post a Comment