Step by step drawing: Moon girl

En keksinyt kuvalle mitään fiksua nimeä, mutta koittakaa kestää.


Halusin piirtää jotain, missä valonlähde ei tule niistä tavallisesti käyttämistäni suunnista, eli jostain ylhäältä. Kuvan luonnin taustalla ei ole siis sen ihmeempiä syitä kuin oppiminen ja se, että saan itseni taas tekemään jotain.


Luonnosteluvaiheessa piirsin ensin raa'an palleroversion (anatomian ja asennon löytämiseksi), jonka jälkeen hahmottelin haalean kokeiluluonnoksen, josta sitten päästiinkin yksityiskohtaisempaan luonnokseen. Etsin paljon referenssejä tutkiakseni, miten alhaalta tuleva valo laskeutuu kasvoille.


Saatuani valot ja varjot jotakuinkin raa'asti paikalleen, aloin valamaan kuvasta esiin muotoja. Työskentelin sekalaisesti yhdellä sekä useilla layereilla, yhdistellen hyväksymiäni layereita aina sitä mukaan kun määrä alkoi tuntua liialta.


Jatkoin kasvojen kanssa pitkään, sillä en ollut niihin millään täysin tyytyväinen. Suurimpana ongelmana oli, että kasvot alkoivat tuntua mielestäni liian pöhöttyneiltä, joten kavensin koko naamaa, mikä auttoi paljon ja pystyin viimein siirtymään muihin osiin.


Mekon ja taustan tekemiseen ei mennyt paljoakaan aikaa, joten näistä ei ole sen ihmeempiä välivaiheita tallennettuna. Puut on ihan vaan vapaalla kädellä kahdelle layerille vedettyjä kökkäreitä, joista taaempana olevia on blurrattu hieman. Viimesilauksena lisäsin kuvan kontrastia, heitin muutamalla netistä ladatulla brushilla tuikkeita sekä sumua, ja annoin valopallolle kuuta imitoivan kuvioinnin.


Näen tässä kauheasti parannettavaa, kuten aina, mutta olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, että sain taas jotain tehdyksi ja opin olemaan hiomatta osia, joilla ei lopputuloksen kannalta ole ihmeempää merkitystä (kuten sormet).

Mitä tykkäätte?
Onko prosessikuvia liikaa? Haluatteko te edes nähdä kuvien välivaiheita vai riittääkö jatkossa vain valmiit kuvat?



In English:
I'm really sorry for the banal title of this drawing, but I really couldn't come up with anything more interesting. This drawing was done in order for me to learn more about light and to just get me to draw something. I used multiple layers, which I merged together as the layer count started to annoy. I spend a lot of time on her face and the rest of the image was done quite quickly.
Even though I see a lot of mistakes, I'm quite happy with the result and what I learned in the process of making this.
So, what do you think? Do you like seeing the process or should I just post the finished picture in the future?

Comments

  1. Upea! Mulla ei ole ollut aikaa tehdä mitään ystävänpäiväkorttia taiteellisempaa nyt :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eipä mullakaan oikeesti olis aikaa. :'D

      Delete
    2. Your talents never cease to amaze me. It's goregous.

      Delete
    3. Thank you Sarah. ♥

      Delete

Post a Comment