DIY: Elf door vol.2

Keskeneräisten projektieni lista oli itsessään selkeästi keskeneräinen, sillä löysin vielä kasan aloitettuja projekteja. Onneksi joitakin on kuitenkin valmistunut ja uusia projekteja en kauheasti ole ehtinyt aloittaa.


Isoin suoritus lienee tonttuovi, tai oikeastaan pitäisi kai sanoa tonttueteinen, jonka sain oikeastaan valmiiksi jo aikoja sitten. Kuvien ottaminen ja blogin kirjoittaminen on vaan jotenkin taas jäänyt kaiken muun tekemättömyyden alle. ^^"


Halusin tehdä uuden, paremman ja vähemmän maalaisromanttisen version vanhan pahvisen tilalle. Taa ei myöskään antanut minun heittää vanhaa menemään, ellen tekisi uutta, sillä hän ihastui sen luomaan joulutunnelmaan ja pakko itsekin myöntää, että öisin valaistu pieni talo on oikein tunnelmallinen. Sinne voi myös muistaessaan piilottaa toiselle kaikenlaista pientä kivaa ilahduttamaan, jos muistaa.

Näin ollen ostin kesällä ison palan MDF-levyä, otin vanhasta tekeleestäni suuntaa-antavat mitat ja ryhdyin töihin.


Noin 10mm paksuisesta MDF:stä sahasin talolle seinät, oven ja lattian. Oveen ja seiniin on kaiverrettu lautamainen tekstuuri. Katto ja välikatto on eräistä ostamistani kehyksistä poistetun taulun kanvas, josta sahasin oikean kokoiset palat. Ostin projektia varten myös Minimaailmasta nukkekodin ovitarvikkeita, köynnöstä, naulakot ja postilaatikon, sekä Hobby Pointista Nochin winter set miniatyyri lumi- ja jäämassoja. Tapetti oli siskolta ylijääneestä palasesta oikeaa tapettia ja puulattia sekä karmit on tehty jäätelötikuista. Ikkuna on jostain pakkauksesta leikattu muovipala. Maalina käytin tavallista akryylimaalia.


Katon ja välikaton välissä on tila, joka pitää sisällään valojen virtalähteet – aivan kuten aiemmassakin tonttueteisessä. Tällä kertaa katto on kuitenkin toiselta puolen avattava, jotta valoja voi säätää ja pattereita vaihtaa, mikäli talo on kiinnitettynä seinään ja haluaa hallinnoida valoja helposti. Katon saranana toimii pala nahkaa.


Itse suosin ajastimisellisia valoja, joten valo on päällä vain tietyn ajan päivästä. Halusin kuitenkin vielä integroida kattovalon, jonka saa halutessaan päälle avattavan katon avulla. Tigerista löytyi tarpeeksi pieni kytkimellinen ratkaisu, eli lukuvaloksi tarkoitettu pikkulamppu, jonka purin ja josta käytin vaan varjostinta ja tekniikkaa. Tällaisenaan se oli hieman liian kirkas ja kylmä valo, joten pyysin isääni vaihtamaan ledin. Hän ei kuitenkaan löytänyt tarpeeksi pitkäpinnistä lediä, vaan led jäi hieman vinoon. Leikinkin sitten itse insinööriä ja virittelin vanhan pinnin osasta jatkopalan.


Olen oikein tyytyväinen uuteen versioon. Se on paljon tukevampi – mikä tuskin yllättää ketään, hieman edellistä isompi syvyyssuunnassa ja tumman värinsä ansiosta enemmän minua. Se on myös edelleen tarpeeksi jouluisa, vaikka tosin valkoinen oli ehkä hieman jouluisampi ja (nykyiseen) seinään sopivampi. Mutta, kuka haluaa suunnitella asioita nykyisyyden mukaan, kun kerran paremmasta voi haaveilla?


Mitä tykkäät? Onko sinulla tonttuovi? Vai onko se vähän liian äitylijuttu ja menneen talven lumia?


In English:
My list if unfinished projects was clearly unfinished since I found couple of other projects that I had  started but forgot to list. Gladly, I haven't started many other projects after that and have even managed to finish couple of them. 
The biggest one must be the elf door-porch-thingy, which I decided to redo. The old one was way too flimsy and country chic to my taste but Taa liked the mood that it gave so he didn't let me throw it away unless I made a new one. And I do have to admit that a little house in the corner somewhere gives out very cozy feeling when lit in the dark.
So, I bought a piece of MDF, cut the walls, floor and the door out of it and carved the wood texture on the surfaces. I cut the ceiling and the roof from an old painting that I got from flea market with the frames that I bought. Flooring and frames are ice-cream sticks. Everything is painted with acrylics. The porch also has some accessories from a miniature store (doorknobs, knocker, mailbox) and from the old version (boots, bat, wreath).
Like in the previous version, I left a space between the roof and the ceiling where I could hide the power supplies. This time though I made a hinge between the roof parts so that I could access it easier when the porch is against the wall. For the indoor light I found a small reading light from Flying Tiger Copenhagen which I turned into a ceiling light. My dad found me a warmer led for it.
I'm quite happy how it turned out. It definitely is better than the previous one. It's also slightly bigger, way sturdier and a bit more me.
What do you think? Do you have an elf door? Or are they too cloying and belong in the past already?

Comments

  1. Onpa söpö! Ja ihanat yksityiskohdat! <3 Tollanen sopis lapsuudenkotiin, mutta luulen että meijän koirat kävis tuhoamassa sen. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti. <3 Koirat on vähän semmosia välillä :D

      Delete

Post a Comment