Weight stories: 15 weeks


Noin viisitoista viikkoa on mennyt saliharrastuksen aloittamisesta ja hieman pidempään muusta elämäntaparemontista. Tästä voitaisiin tosin ottaa pari viikkoa pois sairastumisen vuoksi, eli saliviikkoja on käytännössä ollut ehkä 13 tai 12.

Kuntoilu on lähtenyt hyvin käyntiin. Salilla tulee käytyä keskimäärin kahdesti viikossa ja nyt yritetään ujuttaa kolmas kerta, joka olisi ennemminkin kuntoharjoittelua painojen nostelun sijaan.

Elämäntaparemontti ei ole mikään pikaratkaisu painonpudotukseen, vaikka lehdet tykkäävätkin nostaa esille nopeassa painonpudotuksessa onnistuneita. Oma painoni jämähti siihen, missä se oli ensimmäisen postauksen aikaan, mutta en ole vielä tästä huolissani. Ruokailutottumusten seuranta nimittäin hieman kärsi ja kroppa taitaa yrittää huutaa uutta elämää vastaan takertuen kaikkeen siihen rasvavarastoonsa, mikä sinne on kertynyt. Pitäisi siis se aika ravintoterapeutillekin joskus varata. Lihas myös painaa enemmän, ja toivon, että sitä on tullut lisää. Muutos nosteltavien painojen numeroissa ainakin indikoi jostain kehityksestä. Ehkäpä jossain vaiheessa saan kaiken siihen tasapainoon, että paino alkaa taas pudota. 

Vaikka vaaka näyttääkin samoja lukuja, on jotain muutosta tapahtunut.


Taa sanoo, että emännänkyhmyni (tunnetaan nykyään paremmin someniskana) on pienempi kuin ennen, mutta uskon, että suurin syy sen mahdolliseen muutokseen on ennemminkin koneella vietetyn ajan minimointi ja piirustusharrastuksen vähentyminen, kuin itse liikunta. Niska kun ei siis osoita kokoajan alaspäin enää. En itse osaa oikein ottaa kantaa tuohon piirteeseen, sillä harvemmin näen niskaani, saati sitten että edes haluaisin katsella tuota ah-niin-kaunista rasva- ja sidekudosmöykkyä, joka peittyy usein hiuksilla.

Minusta myös tuntuu, että pakarat ja reidet ovat saaneet kiinteyttä ja lisää muotoa, mitä en oikeastaan kaivannut, koska niitä molempia on jo ihan tarpeeksi, mutta tätä kai en voi välttää, kun kroppa haluaa muutenkin olla hieman alapainotteinen. Peiliin katsoessa luulen näkeväni myös käsivarsien ja olkapään liukuvan pikkuhiljaa samalle tasolle, mutta tämä saattaa myös olla toiveajattelua. Ryhti on myös ehkä hieman parempi ja selkäkivut harvemmat. Tosin meidän patja on auttamattoman huono ja syypää varmaan 90% selkäkivuista noin muutenkin.

Isoin muutos on kuitenkin ehkä sisäinen tuntemus. Olen paljon tietoisempi kropastani, siitä mihin se loppuu ja miten se liikkuu. Ihan kuin olisin joutunut uuteen vartaloon, johon pitää totutella. Tuntemus on outo. Vähän kuin olisi aura, joka on nyt tiivistynyt ja tullut lähemmäs, kun ennen se olisi ollut vain kaukaista hattaraa. Saatteko yhtään kiinni? 


En edelleenkään nauti liikunnan jälkeisestä lihaskivusta. Onneksi se ei ole useimmankaan treenin jälkeinen haitta, sillä se on otettu huomioon treeneissämme. En myöskään ole saanut liikunnasta mitään sen suurempaa mielihyvää, mutta en sentään inhoa tätä, mikä on jo tällaiselle liikunnanvihaajalle iso saavutus.

PT on ollut ihan kiva niin konseptina kuin henkilönäkin. Tulee tehtyä asioita oikein ja hieman rankemmin, kuin mitä omavetoisesti tekisi. Taalle siitä on selkeästi iso motivaatio ja minulle motivaationa toimii seura salilla, joten molemmat hyötyvät. Taa tuskin nimittäin kävisi näin säännöllisesti muutoin ja minä en ollenkaan ilman seuraa. En varmaan myöskään koskisi isompiin painoihin omatoimisesti. Saa nähdä mitä käy kun PT-aikamme päättyy. Otetaanko lisää tunteja vai pystytäänkö jatkamaan itsenäisesti.

Seuraavaksi pitäisi vaan hankkia vielä kolmannet salihousut.

Pahoittelen vielä tähän loppuun epämääräisiä siloittelemattomia kuvia, joista on tullut tämän bogin arkipäivää. Valokuvaaminen ja kuvien käsittely ei vaan ole nyt innostanut yhtään. Mutta toisaalta, olen itsekin ollut hyvin huolittelematon viimeaikoina, eli oma ulkoinen habitus on samaa luokkaa. :D

Comments

  1. Mahtavaa, että olet huomannut kehitystä saliharrastuksen aikana! 😊 Mulla kans ei paino lähtenyt juurikaan laskemaan, kun aloitin säännöllisen liikunnan, koska lihasmassaa tuli lisää. Mutta muutokset huomasi sitten siinä, että vyötärönympärys alkoi kaventua. Ja sitten kahden kuukauden jälkeen muutostahti hidastui ja keho yrittää pitää kiinni siitä rasvasta ja itselleen ideaalista painosta.

    Uskon että sekä asennot että liikunta vaikuttaa emännänkyhmyyn, sillä verenkierron lisääntyminen alueella auttaa nesteen kiertoa pois niistä kudoksista. Ja sitten asento paranee. 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isoin pelko oli, että mitään ei tule tapahtumaan, mutta onneksi se vaa'an kertoma luku ei sentään ole harmittanut, varsinkin kun järkeili hetken. Mittanauhaan en vielä ole uskaltanut tarttua.

      Toivotaan että molemmista on apua tuohon pahkuraan. Se ei mikään kauhean kaunis ole, vaikka tosin aika harmiton ulkonäköseikka.

      Delete
  2. Mukava kuulla muutoksista mitä elämäntaparemontti on saanut aikaiseksi. Tuo on varmaan se isoin huikea saavutus että huomaa itse sisäisesti, että jotain on alkanut muuttumaan :) Mä ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi ryhtiremmin :D Josko pääsisin tästä omasta huonosta ryhdistä pikkuhiljaa eroon tai edes parempaan suuntaan. Kaameaa katsoa vanhoja kuvia missä olen kuin Quasimodo konsanaan :`D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä en tiennytkään ryhtiremmien olemassaolosta. :D Toivottavasti auttaa!
      Mulle ryhti ei onneksi ole mitenkään paha ongelma muuten kuin piirtäessä, mutta siihen ei oikein auta muu kuin kallistuspöytä, eikä se tunnu omalta työkalulta. Eikä kyllä oikeastaan sekään auttaisi kun tarkemmin miettii. Harrastuksen varjopuolia!

      Delete
  3. Hyvältä kuulostaa edistymisesi! :) Mun mielestä on parempi juurikin edetä hitaasti ja elämäntapoja pikkuhiljaa muutellen ja kokeillen, koska sillä saa oikeasti lopulta hyviä tuloksia ja se rysäytys-pudotus ei tosiaankaan toimi - ainakaan kovin monella.

    Mun pitäis keksiä mitä selälle ja niskalle keksisi, kun työterveyslääkäri tuossa aiemmin jo varoitteli, että nämä vaivat saattavat kroonistua ja pahentua, jos en pidä näitä hyvin aktiivisesti kunnossa. Mulla on ollut selkäongelmia jo 12-kesäisenä ja jos olen viikonkin liikkumatta, vaivat pahenevat. Someniskailu ei tosiaankaan auta asiaa. Jokin päivittäinen niskaselkä-rutiini pitäisi ottaa repertuaariin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo en kanssa usko että rysäyspainonpudotus on sellainen, mikä mulla painon pitäisi poissa kun paino on tullutkin pikkuhiljaa eikä kerralla. :D

      Selkäongelmat on ihan hirveitä kun pääsee pahaksi! Toivottavasti saat kehiteltyä päivittäisen hetken sen ennaltaehkäisyyn/hoitoon.

      Delete

Post a Comment