DIY: Lepakkopyyhkeet

Nämä piti saada tehdyksi jo viime lokakuussa, mutta kaikenlainen muu vei mukanaan ja pyyhkeet unohtuivat. Minulle tuottaa jotain ääretöntä tyydytyksen tunnetta kun värit ovat harmoniassa, asiat sopivat kokonaisuuteen ja pikkuiset yksityiskohdat nostavat hymyn huulille. Eli tämä on vain esteetikon ja balanssia rakastavan vaa'an epätoivoinen yritys piristää vuokravessaa.


Amerikkalaisten Halloween haulien innoittamana halusin omaan vessaanikin goottisopivia hauskoja pyyhkeitä. Ja kuten hyvin tiedätte, koska ollaan Suomessa, pitää tällaiset jutut joko tilata tai tehdä itse. Ajattelin ensin tekeväni pyyhkeet alusta asti itse, mutta kappas, Eurokankaassa ei ollut mustaa froteeta! Toisaalta, miksi yllättyä? Koska sielä olisi mitään mitä haen, paitsi vetskareita? :D Värjäämään en jaksanut ryhtyä, joten siitäpä siis alkoi se epätoivoinen mustien pyyhkeiden etsiminen, mikä sekään ei ollut niin helppoa, kuin kuvittelin. Kuka olisi arvannut, että mustien käsipyyhkeiden löytäminen on hankalaa? Yhtenä viikkona niitä ei ollut missään, mutta löysin onneksi myöhemmin H&M:ltä yhdet ja Ikeasta muutamat harmaat.

Löydettyäni järkevänhintaiset pyyhkeet ja palan paksua puuvillakangasta, joka kestää 60 asteen pesun, pääsin kokeilemaan ideoitani. Kunhan saan isomman palan mustaa froteeta, toteutan alkuperäisen ideani.


Kokeilin tuunata pyyhkeitä kolmella eri tekniikalla:

Ensimmäiseen pyyhepariin tein päällikeompelulla - eli aplikoin - lepakkosilhuetit. Tukikangas tai liimakangas on suositeltava osa tätä tekniikkaa, mutta minut tuntien jätin sen pois ja ompelin leikkaamani kuvion suoraan kankaaseen. Helppoa.


Seuraavaan pariin kiinnitin pienet kangasmerkit. En tiedä miten nämä kestävät pesua, mutta koska kumpikaan - niin pyyhe kuin kangasmerkki - ei käytännössä maksanut paljoakaan, uskalsin kokeilla.  Varmuudeksi laitoin kuitenkin lepakot vielä muutamalla pistolla kiinni. Hieman tylsät, mutta hauskempi kuin ei mitään.


Kolmansiin päätin kokeilla kirjontaa. Olen jo pitkään haaveillut kirjonnan opettelusta, mutta en vaan ikinä ole saanut aikaiseksi. Tästä tuli aika nopea ja yksinkertainen kokeilu, mutta aion harjoitella vielä myöhemmin lisää ja tulevaisuudessa tehdä jotain hienompaa.


Siinäpä ne. Löytyykö teiltä tuunattuja tai itse tehtyjä pyyhkeitä? Mistä saisi ostettua helpolla (= eu:n sisältä) goottikotiin sopivia hauskoja käsipyyhkeitä?

Comments

  1. Näistä pyyhkeistä tuli tosi suloisia! Ja sopivat hyvin yhteen vuokravessan sävymaailmaan. :D Mun gootahtavimmat pyyhkeet on Jokipiin pellavan liituraitaiset pellavapyyhkeet, eli ei kovin goottia. En ole ajatellut pyyhkeiden tuunaamista justiinsa sen takia, kun tuunausasian pitäisi kestää niin korkeissa lämpötiloissa pesua. Enkä valitettavasti ole löytänyt EU-alueelta mitään hienoja valmiina. >_>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! :) Mutta ei meidän vuokravessassa ole sävymaailmaa :'D Omituisia sinisiä, valkoista, puuta ja kaikkea sekaisin. Ja näihinhän en valitettavasti voi vaikuttaa muutoin kuin jättämällä kaiken sen värien kirjon kuvasta pois.

      Höh, harmi. Ei niitä selkeästi sitten ole, kun kukaan ei ole tuntunut törmäävän. Nämäkin ovat kokeilu, miten kestää pesulämpötiloja. Jos hyvin käy niin jatkossakin voi koristella omat pyyhkeensä, ellei sitten joku jostain löydä kivoja. :)

      Delete
  2. Söpöjä! :) En ole tuunaillut pyyhkeitä ikinä, pitäisi joskus kokeilla. Harmi, ettei alternativeliikkeistä löydy synkiöille sopivia sisustusjuttuja muita kuin jotain koriste-esineitä...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Kannattaa tuunailla, jos saa inspiraation. :)
      Käyttötavaroiden tarjonnassa olisi kyllä selkeästi parannettavaa.

      Delete

Post a Comment