Muuttofirman voimin

Olen muuttanut elämässäni n. 5,5krt. Puolikas siksi, koska yhteen kämppään ei suostuttu muuttamaan vaikka päästiinkin paikalle, koska sieltä puuttui lattiat ja edellinen asukas ei edes älynnyt, että hänen tulisi muuttaa pois. On se kiva kun HOAS ei anna käydä katsomassa etukäteen tai tiedota ulkomaalaisia asukkaitaan kielellä, jota nämä ymmärtäisivät. Mutta se on pitkä tarina se, eikä kuulu tähän postaukseen.

Ollaan muutettu niin perheen voimin kuin kaveriporukalla. On muutettu niin, että samana päivänä pitää saada kaikki roudattua ulos, kun uusi asukas yrittää samalla muuttaa sisään. On muutettu puolikkaan kuukauden ajan viemällä itse bussilla tavaroita. On myös muutettu niin, että tavaroina on vaan pari kassillista tärkeintä. Näitä muiden nurkissa asumisia en tosin laskenut oikeiden muuttojen sekaan.

Nyt päätettiin kokeilla muuttofirmaa, koska korona, Taa on kyllästynyt tavaroiden kantamiseen ja tätä tavaraa on kertynyt paljon. Vaikka kokemus olikin positiivinen, en mainitse firmaa nimeltä, koska minulle ei makseta mainostuksesta ja me maksettiin heille jo ihan riittävästi. Yksityisesti voi suositusta kysellä. :)

Muuttoon vuokrattiin muuttofirman suositus, eli laatikko per neliö, mikä teki (pyöristettynä) 55 muuttofirman laatikkoa. Saatiin laatikot maanantaina. Itse muutto tilattiin perjantai aamulle, mutta maanantaina muuttofirma soitti ja pyysi, josko muuttoa voisi siirtää päivälle. Ei haitannut, joten siirrettiin. Muuttoon kuului pari kantajaa.  Meillä oli myös jotain omia laatikoita ja suojapahvit sekä muovit omasta takaa (koska Clasulta sai halvemmalla). 

Muuttofirman laatikot olivat hieman tyhmän muotoisia ja kokoisia laatikoita meille. Esimerkiksi lautapelit veivät yhteensä 6 laatikkoa, koska yhteen laatikkoon ei mahtunut kuin muutama normaalikokoinen lautapeli. Jouduin sitten laittamaan kaikenlaista muuta lautapelien seuraksi, mikä ärsytti hieman. Keittiössä törmäsin taas moneen esineeseen, joka ei mahtunut laatikkoon muuten kuin niin, että seuraavaa laatikkoa ei olisi voinut pinota päälle. #logistiikkaongelmat #järjestysneuroosi

Muuttofirma oli ilmoittanut saapuvansa 13-14 aikaan ja saapuikin siinä kahden pintaan. He avustivat Taata sohvan purkamisessa kun minä menin edeltä uudelle asunnolle ja valmistauduin henkisesti tulevaan. Tavaroiden lastaus autoon, siirtyminen asunnolta toiselle ja tavaroiden kuljetuts autosta uuteen kämppään kesti yhteensä 5 tuntia. Muuttofirman omat laatikot kulkeutuivat helposti ja nopeasti, kun taas meidän sekalaisen pahvivalikoiman liikuttelu vei enemmän aikaa.

Mikään ei mennyt muutossa hajalle. Muutama hyllyn kannatin hävisi, mutta niitä eivät pojat (Taa mukaanlukien) osanneet ajatella ja minä en ollut hyllyä purkamassa. Onneksi Ikeasta saa hankittua varaosia. Expedit kärsi hieman muutossa, mutta se on jo aika monta kertaa purettu ja kasattu, että ei tuollaiselta lastulevyhökötykseltä voi ikuisuuksia olettaakaan. Seuraavasta muutosta se ei enää selviä, joten pitää lahjoittaa jollekin Torissa.

Muuttolaatikoiden poisviennissä oli sellainen ongelma, että muuttofirmaa oli hankala saada kiinni, mutta kun ne viimein sai, suostuivat he hakemaan seuraavana päivänä laatikot. Sovittiin että he tulevat iltapäivästä ja soittivatkin 20 min ennen tuloaan. Sutjakkaasti ne laatikot hävisivät kerrostalon eteisaulasta nokkakärryillä ja lasku tuli perässä sähköpostilla.

Meille jäi 5 virallista päivää siivota edellinen asunto. Mutta koska siihen ei muuta heti uusia asukkaita, saimme siivota rauhassa, eikä avainten palautuksellakaan ollut niin kiire. Tahdottiin toki vuokravakuus mahdollisimman nopeasti, eikä avainten palauttamiselle ollut mitään esteitä muutenkaan, joten hankkiuduttiin kämpästä lopullisesti eroon heti kuun vaihteessa. 

Roottori meni muuttoa edeltävänä iltana sitä usein hoitavalle kaverille, jossa se vietti yön. Ajattelin, että tämä olisi stressittömin vaihtoehto, sillä uudessa kodissa olisi sen sinne saapuessa jo sille tuttuja hajuja eikä sen tarvitsisi varoa muuttomiehiä tai minun lukita sitä jonnekin muuton ajaksi. Olin oikeassa, sillä kotona se oli aika rohkeasti tutkimassa paikat. Tosin muutaman päivän se kulki perääni liimautuneena.

Halpaa homma muuttofirman käyttö ei ollut, mutta oman kokemuksen mukaan kaveriporukalla hajoaa ja kolhiutuu enemmän, harvalla on niin isoa autoa että kaikki mahtuu kerralla ja sitten pitäisi vielä jaksaa kestitäkin muuttajia kaiken sen kantamisen jälkeen. Muuttofirman lähtiessä voi vaan tilata hampparit ja vajota patjalle lattialle. On myös seuraavana päivänä hyvin energiaa lähteä purkamaan muuttokuormaa.

Comments

  1. Apua, kuulostaa joltain tv:n komediasarjalta nuo muutot :'D Mä oon myös sanonut miehelle, että muuttofirma tulee sitten, kun tästä joskus liikahdetaan. Säälin heitäkin jo valmiiksi, kun kantavat mun kaikki täyspuiset unelmat portaissa...
    Mutta niin, viimeinen pisara kaverimuuttoihin oli se, kun viimeksi vuokrapakuun tuli suht pieni lommo, ja siitä tuli yli 2 tonnin lasku perään. Ja ne kaikki kolhiintuneet huonekalut sun muu irtaimisto päivän saldona. Olisivat ne muuttomiehet/naiset/henkilöt tulleet aika reilusti halvemmaksi xD Vaikka eihän tuollaistakaan nyt etukäteen voi ikinä ennustaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kun oliski komediaa. :D Onneks menneen talven lumia ja saa pistää aika parastaan, jos meinaa jokin yllättää tulevaisuudessa.

      Ai apua tota pakujuttua! Ihan hirveen kähmänen mäihä! Enskerralla sitten vaan muuttofirmaa, ei siinä oikein muu auta ellei halua ottaa riskiä niiden huonekalujenkin kanssa. Ei sulla sentään mitään jättimäisiä marmoripatsaita (vielä) ole. :D Eiköhän niillä joku kikka ole noiden kantamiseen.

      Delete
  2. Mäkin oon haaveillu muuttofirman palkkaamisesta sitte ku muutan joskus. Tai sitten pitäisi lahjottaa 3/4 omaisuudesta pois niin olisi helppo muuttaa ite. :D Oon kyllä muuttofirmoja sen verran käyttäny, että ton mun pianon ne on siirtäny kolme kertaa. En tiiä mitä sitten teen, jos joskus muutan Turusta pois, kalliiks tulee ton vekottimen siirtäminen. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo siis varmasti kannattaa muuttofirma hommata muuhunkin kun pelkkään pianon siirtoon, jos kauemmas meinaa muuttaa, kun sen jokatapauksessa siihen pianoon tarttee. Vaikka se vähän hankala vekotin onki niin varmasti kaiken vaivan väärti! :D Eipähän tee mieli huviks muuttaa kokoaikaa.

      Delete
  3. Moro!

    Ajattelin käydä blogisi puolella kiittämässä vinkistä ottaa käyttöön piirtämisen avuksi Betty Edwardsin luovan piirtämisen opas. Sen käyttäminen on tehnyt todella merkittävän eron ja en varmaankaan olisi päässyt sisälle piirtämiseen harrastuksena lähellekään yhtä tehokkaasti ilman sitä. Piirtänyt oon vasta 55 päivää ja tulee hyvä fiilis, kun näkee, että ei olekaan aivan toivoton tapaus piirtämisen suhteen.

    https://piirtamista365.blogspot.com/2021/05/55365-ritari.html

    Kiitos sulle aivan älyttömästi ja onnea uuteen kotiinne ja toivottavasti oli kanssa hyvät vaput :D!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, oli jees vappu! Toivottavasti sieläkin!

      Tykkään Edwardsista siinä mielessä, että se pureutuu enemmän siihen näkemisen ja hahmottamisen taitoon, kuin muut piirustusoppaat, jotka vaan kertovat kuinka jotain piirretään antamatta oikeastaan eväitä jatkolle ja omalle kehitystyölle.
      Onnea harrastuksen pariin! Toivottavasti siitä tulee jotain pysyvää elämään.

      Delete

Post a Comment