Joululahjatoiveet

En ole varmaan ikinä ollut minkään kanssa näin myöhässä (paitsi Metropolian opinnäytetyöni ja HH:sta valmistumiseni kanssa...), ja tavallaan nautin tästä tunteesta suunnattomasti. Minä, joka on aina kaikkialla puolisen tuntia liian aikaisin ja aloittaa joululahjojen etsimisen normaalisti jo elokuussa olen kerrankin myöhässä ihan kaiken kanssa! Tavallaan tosi vapauttavaa ja jonkinlaista kutkutusta luovaa, mutta myös hieman stressaavaa.

Olen ollut lahjojen kanssa auttamattoman myöhässä tänä vuonna. Osittain koronan takia ei tee mieli mennä shoppailemaan, mutta ei minulla olisi rahaakaan. Tein siis suurimman osan lahjoista itse, mikä otti aikansa ja sain viimeisen "pakollisen" lahjan alkuviikosta valmiiksi. Katsotaan, jaksanko ja ehdinkö tekemään muille mitään ja saanko joulukortteja tänäkään vuonna postiin. Meillä ei vielä ole edes joulukoristeitakaan, enkä ole mitenkään joulutuulella. 

Joulu on siis jo ensiviikolla ja kaikki, ketkä minulle mitään hankkivat ovat todennäköisesti jo hankkineet lahjan, mutta eihän se mitään estä haaveilemasta ja tekemästä tällaisia postauksia. Ongelma lahjatoiveiden kanssa on ehkä siinä, että ei ole kauheaa tarvetta millekään halvalle ja mitään kalliimpaa ei oikein voi pyytää keneltäkään, koska kaikilla muillakin on paska rahatilanne ja jos ei ole, niin miksi he minuun kuluttaisivat rahaa. Olisi nimittäin tarve uudelle printterille, skannerille, telkkarille, objektiiville ja kaikenlaiselle tuollaiselle, jonka valinnassa haluaisin olla itse jopa mukana, koska näissä ei kelpaa mikä tahansa. Ja sitten jos keksin jotain halvempaa, niin en ole sitä yleensä itse ostanut jo koska se on hankala saada tai löytää.

Hetken kuitenkin listojani selailtuani ja netissä pyörittyäni päädyin tällaiseen listaan, josta kaikki ovat alle 50€. 


The Art of the Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien olisi varmasti upea kirja. Ylipäänsä haluaisin taidekirjoja lisää. Esimerkiksi jokin Loishin kirjoista olisi kiva omistaa tai jotain taxidermy -kirjoja. Myös Kodin noita ja vastaavat kirjat olisivat varmasti ihan viihdyttävää lukemista. Joku kova kirppistelijä voisi myös löytää minulle Terry Pratchettin Noitasiskokset fiksuun hintaan suomeksi.

Tarvetta olisi myös pienelle kannelliselle metalliroskakorille, jonne voin heittää vernissalla ja vastaavalla töhrityt rätit paloturvallisesti, että voin aloittaa öljymaalauksen.

Parvekkeelle olen yrittänyt löytää kahta beigeä/luonnonvalkoista ohutta kuviotonta verhoa halvalla.

Chilly's vaaleanpunainen käärmekuvioinen juomapullo on ollut hankintalistallani jo pitkään nykyisen juomapullon tiivisteongelmien takia, mutta en ole saanut aikaiseksi. 

Mustat pitkät säärystimet ovat sellainen, mille on iso akuutti tarve, mutta kukaan ei varmaankaan jaksa ja ehdi sellaisia tähän hätään neuloa tai tilata. Nuo löytämäni esimerkkisäärystimet sitä paisti ovat ihan hirveän hintaiset.

Vähän mielenkiintoisempana esineenä listalle löysi tiensä myös Vanilla Flyn linnunjalkainen tarjotin. Tykkään enemmän niistä kynttilänjaloista, mutta tuolle olisi enemmän käyttöä.

En toki pistä pahaksi kristalleja, korvakoruja, kuorintavoidetta tai salmiakkiakaan. Yhden letun lettupannua olen kaivannut induktiolieden tehtyä vanhan lettupannumme käyttökelvottomaksi ja rakas Dremel 3000 tarvitsee myös lisää erilaisia kaiverrusteriä. Kuiva huoneilma on saanut minut myös haaveilemaan ilmankostuttimesta, koska silmät tuntuvat kuivavan päähän ja jos se vaikka auttaisi kissan astmaankin. Mutta en halua rumaa ilmankostutinta vaan jonkun huomaamattoman pienen ja yksinkertaisen.


Millaisia joululahjatoiveita teillä on?

Comments

  1. Toivottavasti pari läheistäsi nappaa tästä listalta vinkit ja ilahduttaa sinua jouluaattona! 😊 Noitasiskokset oli suosikkikirjani teininä ja lainasinkin sen kirjastosta pari kuukautta sitten taas uudestaan. Olen aikanaan mennyt myymään omat Pratchett-kirjani kirpparilla. Nyt vilkaisin ihan piruuttaan, onko Noitasiskoksia antikvariaateissa ja olin todella hämmästynyt sen hinnasta: 50 - 85 euroa! Siitä on selvästi tullut keräilytuote, kun suomenkielisiä painoksia ei ole otettu sitten 90-luvun. 😮

    Omat joululahjatoiveeni ovat vähän tylsiä. Haluaisin hyvännäköisen aamutakin, joka olisi lämmin, mutta jossa ei olisi isoja roikkuvia hihoja (kuten vaikka kimonoissa) joiden kanssa olisi vaikea laittaa aamiaista. 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi Pratchettin hinnat on menny ihan naurettaviksi. Mun lempikirja Viikatemies maksaa 90-220€ väliltä. Onneksi bongasin sen eurolla Fidasta, jossa ei oltu ihan nykyarvosta tietoisia. Mua ei se arvo tosin kiinnosta, vaan haluan ne vaan hyllyyni että voin lukea niitä kun huvittaa. Uskon tosin, että vanhojenkin painosten hinnat tippuu viimeistään, kun uusi painos saadaan aikaiseksi. Mutta kauheet hinnat!

      Hieman haastavalta kuulostaa aamutakki. :D Kaikissa kun tuppaa olemaan aika löysät hihat. Toivottavasti joku semmoisen sulle bongaa tai löydät itse joskus.

      Delete
  2. Näitä on aina hauska seurata mitä ihmiset toivoo joululahjaksi, monesti näkee paljon sellaisia esineitä mitä ei edes tiennyt olevan tms, esimerkiksi tuo sinun toiveessasi oleva linnunjalka tarjotin on todella vekkulin näköinen. :D
    Mä oon aina niin huono näissä toiveissa -_- tavallaan aina salaa toivon, että joku jollain tavalla muistaisi mutta sitten koskaan ei tuu mitään kysyttäessä mieleen ja täräytän suusta sen perinteisen "en mä mitään tarvii".
    Suklaa on aina jees juttu vaikka täytyisikin vähän koittaa vältellä liiallista karkin syöntiä :D Oikein pörröinen lämmin aamutakki olis kiva mihin voisi iltaisin ja aamuisin kääriytyä, Rammsteinin bändipaita on ollut myös pitkään toivelistalla kun en ole itselleni moista raaskinut ostaa. Hyvät jännäri kirjat kuten puuttuvat Kingit on aina tervetulleita ja erilaiset taidekirjat/oppaat. Ja lahjakortit on aina mukava juttu. No nyt kun niitä oikein tuolta mielestä pinnistelee niin tulihan niitä joitain toiveita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mustakin on hauska kattoo, mitä muut toivovat just ton takia!
      Kivoja ja käytännöllisiä toiveita sulla. :) Ite rupesin kirjaamaan vuoden aikana ylös asioita, joita haluan niin voi suoraan toivoa jos joku kysyy. Tänä vuonna tosin läimäsin listan suoraan poikaystävälle melkein kokonaisuudessaan tämän tuskastellessa synttärilahjaani, niin en ole enää muille osannut mitään sanoa.

      Delete
  3. Puit hyvin sanoiksi sen fiiliksen, jota itsekin podin omaa joululahjojen toivepostausta tehdessä tänä vuonna 😅 Hirveesti olis kaikkea semmoista hankittavaa, jossa pitäis olla itse mukana. Tai sitten jotain tosi kallista ja siten lahjaksi sopimatonta. Mun haavelistalla ei oo kameran lisäksi juurikaan muuta elektroniikkaa, mutta sit on kaikkea muuta vaikeaa, kuten porrasremppa tai liuskekivet takapihalle. 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tosin! Jos tietää että budjetti antaa niihin lähiaikana myöten, niin voi toivoa lahjakorttia sinne mistä ne todennäköisimmin hankkii, niin saa pienennettyä omaa osuuttaan siinä eikä saa ns.turhaa. :)

      Delete

Post a Comment